HØNEFOSS/DRAMMEN: Sent søndag kveld var det en alvorlig MC-ulykke på E16 i Hønefoss. Politiet kunne senere fortelle at en mann i slutten av 30-åra omkom i ulykka.

Det var John Sandnæs (39), opprinnelig fra Geithus, nå bosatt i Hønefoss, som omkom i ulykka. Navnet slippes i samråd med familien.

Sandnæs skulle fylt 40 år i slutten av juni, opplyser politiet.

Politioverbetjent ved Hønefoss politistasjon, Britt Kristin Hansen Togba, er familiens politikontakt. I en e-post skriver hun at familien er i dyp sorg etter tapet av John.

Etterforsker ulykken

Ulykken søndag kveld skjedde i forbindelse med en forbikjøring. Operasjonsleder Kamilla Aardal i Sørøst politidistrikt sa mandag morgen at MC-føreren mistet kontroll på motorsykkelen og traff autovernet.

Onsdag kunne ikke politifaglig etterforskningsleder hos politiet i Hønefoss, Silje Holmin, si noe om videre årsak til ulykken.

Det skal gjennomføres både tekniske og taktiske undersøkelser fra både politiet og eksterne aktører, som Statens vegvesen, og det skal også gjennomføres en grundig undersøkelse av motorsykkelen.

– Mange skjebner

Politiet i Hønefoss etterforsker også MC-ulykka som var i Åmot, søndag kveld. Der ble det tirsdag kjent at Stig Arild Fingarsen (32) fra Krøderen mistet livet.

De to dødsulykkene føyer seg inn i rekka med tragiske trafikkulykker så langt i 2022. Inkludert en dødsulykke på E39 i Lindesnes, onsdag, har 53 personer mistet livet i trafikken i Norge så langt i år.

– I forhold til i fjor hvor det var 80 drepte i løpet av året, er dette mange skjebner. Derfor tenker vi nå at vi skal ha ekstra fokus på de store veiene med de mest alvorlige ulykkene, sa UP-distriktsleder Karin Walin, onsdag.

Avsnittsleder for operative mannskaper i drammenspolitiet, Morten Qvist, synes det er en veldig trist start på MC-sesongen.

– UP har nok også en plan på det. Det skjer mange ulykker tidlig i sesongen, og det tilsier at vi må være der motorsyklene ferdes. Vi må prioritere dette litt høyere, sa Qvist til Drammens Tidende, onsdag.

Det ble først meldt fra politiet at omkomne John Sandnæs var fra Drammen. Dette stemmer ikke. Sandnæs var fra Geithus, og var nå bosatt i Hønefoss. Dette er rettet 16.6 kl 08.30.