Feirer jul i én time

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Leif Arne Rolfstad (50) har ikke tid til å feire jul i mer enn én time før han må tilbake på jobb.

DEL

ØVRE EIKER: Det er jo alltid noen som trenger hjelp med noen brukte bildeler.
–Jeg har til og med solgt og levert en bilmotor på selveste julekvelden jeg, forteller Rolfstad som er glad for å kunne hjelpe andre som er i knipe.

Mellom klokken 18 og 19 julaften nyter han konas perfekte tilberedte pepperbiff sammen med resten av familien.

– Ribbe er ikke noe for meg, jeg liker ikke det noe særlig. Men, får jeg gode medisterkaker, god saus og surkål går det godt an, forteller han.

Pinnekjøtt er heller ingen favoritt i matveien.

Kona ordner alt

Han roser «kjerringa» (Berit Jørgensen) som han kaller henne. Hun sørger både for jul i heimen, mat og det som hører til. Alle presangene også.

– Jeg har ikke kjøpt en eneste presang noen gang. Dette ordner jo kjerringa, forsikrer han, vel vitende om at han er litt bortskjemt.

Den fineste norske julesangen for ham er Julekveldsvisa av Alf Prøysen, selv om han ikke sliter ut stemmebåndene med sang.

LES OGSÅ: Bijan Gharahkanis ellert første julefeiring

Taper penger

Rolfstad er nok mer rastløs enn gjennomsnittet. Jobben med brukte girkasser, skjermer, bakstillinger, fjærbein og andre bildeler betyr mye for ham. Julefeiringa gjør at omsetningen får en liten pause.

– Jula er jo en høytid, men jo før den går over jo bedre er det. Jeg tjener jo ikke penger i jula, alle sitter jo hjemme og spiser, sier han.

– Det fine er jo at folk får litt fri, oppmuntring og overskudd, så etter jul blir det fullt trøkk igjen, legger han til.

LES OGSÅ: Røykfylte juleminner med Anne-Cath. Vestly

Mye mas

Han forteller om trivelig julefeiring som barn, men synes det likevel ble for mye mas.

– Etter julaften gikk det jo slag i slag med en rekke besøk. Familier her og familier der. Det ble altfor mye stress og kjas for meg. Mange blir jo mer utslitt etter jula enn det de var før. Jeg ville jo helst jobbe da også jeg, forteller Rolfstad.

Gave til Krøderbanen

De 500 kronene Drammens Tidende stiller til disposisjon vil han gi til Krøderbanen, Norges lengste museum. Etter at et av de gamle lokomotivene havarerte tidligere i år, synes han de fortjener en slant.

– Her er det mange ildsjeler som jobber på dugnad for å holde banen og driften i gang. Det er viktig å ta vare på slike gamle ting slik at de som kommer etter oss også får glede av det, sier Rolfstad og kaster et blikk bortpå noen uerstattelige bildeler fra 70-tallet.

LES OGSÅ: Vil bygge opp igjen bilopphuggeriet

LES OGSÅ: Tvangsryddet 500 tonn bilvrak

Artikkeltags