På juleturné med sønn på seks måneder

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Helene Bøksle har tilbrakt høsten i barselgruppe med Hank von Helvete og Silya. Nå er den nybakte mammaen på juleturné – med ankeret i livet på armen.

DEL

DRAMMEN: Divanykkene glimrer med sitt fravær når Helene Bøksle (32) entrer kafeen i Drammen en fredag ettermiddag. Ryggsekk, to store poser med hjemmelagde julekranser fra mammas kjøkkenbord, vesker, en trillekoffert på slep – og en barnevogn fylt til randen, med Emil Anker (6 måneder) som toppen av kransekaka.

– Gidder du å holde ham et øyeblikk, smiler hun og sender sønnen over bordet, mens hun bukserer seg selv og alt pikkpakket ned i sofaen. Det krever sin kvinne å være nybakt mamma og artist på juleturné.

Juletradisjoner

Men selv om det har vært et begivenhetsrikt år for Bøksle som ble mamma i mai, slapp ny plate i august og har sunget seg gjennom TV-skjermen som Stjernekamp-deltaker hver lørdag i høst, lar hun seg ikke stresse.

– Jeg er blitt flinkere til å ta små stunder for meg selv innimellom. Å sette på pauseknappen rett og slett, forklarer hun, samtidig som hun innrømmer at det har vært et tøft løp.

– Det var åtte veldig harde uker med øvelser hver dag, i tillegg til direktesendingene hver lørdag, forteller hun om deltakelsen i Stjernekamp, der hun til slutt endte på femte plass – med sønnen Emil Anker på slep.

– Jeg har jo hatt en litt annerledes barselgruppe med Hank Von Helvete og Silya, sier hun og ler. Oppvokst i en typisk kunstnerfamilie var Helene selv et barn i kulissene, og hun har ingen betenkeligheter med å la Emil Anker være med mamma på jobb.

– Du blir veldig sosial i alle fall – selv om du kanskje blir litt annerledes enn andre, smiler hun og ser varmt på sønnen som akkurat bestemte seg for at ettermiddagsluren er over.

Oppvekst i kulissene

Men selv om Helene har vært på farten i hele år, og avslutter juleturneen først søndag kveld i Bragernes kirke, er det andre premisser som gjelder nå.

– Familien er ankerfestet mitt, og alt blir styrt ut ifra det, sier hun og forteller at turneen er lagt opp slik at hun kan sove hjemme hver natt. Selv vet hun ikke for hvilken gang hun er på juleturné i år, men det er blitt hennes faste juletradisjon, sammen med julekranslaging med mamma.

– Alle andre baker og gjør masse koselige ting sammen i førjulstiden, sier hun og forteller at julekranslagingen er hellig for henne. Samtidig har hun et budskap til alle som stresser i førjulstida:

– Vi mister fort det jul egentlig handler om. Julefreden, sier hun og forteller at hun har strippet konserten sin helt til beinet, for at budskapet skal komme enda tydeligere fram.

– Jeg ønsker å åpne dører hos dem som kommer. Og ved at jeg selv tør å være sårbar på scenen, blir det lettere for dem å gjøre det samme. Vi trenger å sette på pauseknappen nå.

De 500 kronene til et godt formål gir Bøksle til Kirkens Nødhjelps juleaksjon.

Se alle videoene i julekalenderen

Les flere julesaker på dt.no

Artikkeltags