Gå til sidens hovedinnhold

Ga 500 kroner ekstra

Artikkelen er over 7 år gammel

Ikke nok med at han var nisse og ga Svelvik Røde Kors 500 kroner på vegne av Drammens Tidende. Jonn Lislelid bladde opp 500 fra egen lomme i tillegg.

SVELVIK: Ordføreren i kriserammede Svelvik kommune syntes initiativet til Røde Kors – med å samle inn og dele ut julegaver til barn i familier med dårlig råd, var kjempegodt. Derfor «kuppet» han julekalenderopplegget.

– Dette er bare strålende. Her må jeg trå til og gi 500 kroner for egen maskin. Vi har ikke noe budsjett for slike gaver i kommunen, særlig ikke i disse ulvetider, sa ordføreren, etter at han stillfarent hadde bladd opp fra egen lomme.

Når godt fram

– Nå ble vi skikkelig glade. Dette betyr mye for vårt arbeid med å glede familier som sliter litt ekstra økonomisk. Gjennom et godt samarbeid med Nav når vi fram til de som trenger hjelp aller mest. Tenk på at det er enkelte barn her i Svelvik som ellers ikke ville fått annet enn en arvet julegave, sier Monika Rirud, nestleder i Svelvik Røde Kors.

For første gang kjører de denne førjulen et opplegg hvor folk kan komme og levere gaver hvor det står til «jente tre år» eller til «gutt fem år».

–Vi tar både imot gaver og penger. Oppslutningen har vært aldeles fabelaktig. Vi er utrolige takknemlige for at folk slutter så godt opp, sier Monika Rirud.

LES OGSÅ: Martine baker julen inn

Jobbet dugnad

Midt oppe i hektiske budsjettider, stilte Jonn Lislelid opp på dugnad for å pakke inn julepakker til vanskeligstilte barn.

– Det varmet hjertet mitt da jeg hørte om dette flotte opplegget. Dette er helt strålende. Når pakkene kommer fra Røde Kors er det også akseptabelt å ta imot hjelpen. For det er jo viktig å huske på at dette er et følsomt område, minner ordføreren om.

Nå ser han fram til noen rolige dager når familiens fire barn kommer hjem en tur til jul..

– Jeg gleder meg til konas deilige ribbe og litt god avslapning, sier Jonn Lislelid.

LES OGSÅ: Mestern hogger sitt eget juletre

Kommentarer til denne saken