Her er treningsjulegaven

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I to år har Lasse Tufte forsøkt å få på plass en treningspark. Nå er den endelig kommet, perfekt i tide før julefettet skal bort.

DEL

DRAMMEN: Han henger høyt over bakken, svinger seg rundt stanga, og tar en pull-up. Drammenseren Lasse Tufte kikker fornøyd utover den nye treningsparken i Drammen, som er betalt for av kommunen selv.

For alle

Kort forklart: Den lille parken består av forskjellige stenger man kan bruke til såkalt egenvektstrening – trening med egen kropp som motstand. Tufte har fått en lignende park på plass i ni andre kommuner. Nå står en flunkende ny park klar i Elveparken.

– Til å begynne med var det en utendørs treningspark for dem som hadde like interesser som meg. Men vi ser at dette er blitt et lavterskeltilbud for folkehelse og uorganisert idrett. 75 prosent av de som bruker parkene er turgåere, mosjonister, folk med barnevogn og eldre, sier Tufte.

Alle kan nemlig bruke parken, til enhver tid.

– Det er utrolig mye man kan gjøre her. Det vil komme skilt med informasjon om forskjellige øvelser, sier Tufte, som håper drammenserne tar i bruk parken så fort som mulig – allerede nå i jula.

Sunne Barn

Selv har han tenkt til å ta det rolig med familien.

– Helt siden jeg begynte å jobbe har jeg jobbet i jula, men nå skal jeg feire med familien, sier Tufte, som er miljøarbeider innenfor rus- og psykiatri.

Han velger å donere 500 kroner til en ny stiftelse.

– Jeg ønsker å donere de 500 kronene til stiftelsen Sunne Barn. Det er en stiftelse som skal jobbe med å få barn i aktivitet, og bekjempe overvekt.

Se alle episodene i julekalenderen

Les flere saker om julen

Artikkeltags