Nissen forbereder jula

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ganske fjernt fra neonlys, bystøy og køer bor nissen. Alt er klappet og klart for julefeiring i skogen.

DEL

DRAMMEN: Det eneste som mangler, er snøen. Men den kommer. Det lover nissen selv, Bent Lønrusten. Han og alle smånissene og dyrene holder i år, som årene før, til på Kinnerud gård på Konnerud.

Ifølge nissen har Julefanten sørget for at det ikke har vært snø i så langt i desember. Kommende søndag og søndagen etter åpner han låvedørene for små og store på gården.

Og alt er klart for utdanning av barn på smånisseskolen.

Nissen jobber med å lese ønskelister og dele ut innleverte smokker fra barn som har sluttet til hardtarbeidende smånisser. De bruker dem nemlig som hørselvern når de jobber med gaveproduksjon.

LES OGSÅ: Feirer jul i én time

Ikke arbeidsledig

Det er ikke bare nissen som er på gården. Det tusser av bodselgere, nissens mange dyr, grøtkokere, smånisser og forhåpentligvis førjulsstemte barn når Lønrusten inviterer til førjulskos.

Nissen er slett ikke arbeidsledig før jul. Daglige gjøremål som fôring og stell av dyrene på gården, kommer i tillegg til kontroll av smånissenes arbeid og planlegging av reiserute for julegaveutdeling på julaften, for å nevne noe.

Hvordan feirer nissen jul?

– Jeg har vært på jobb hver julaften i over 30 år, så det er liksom min jul. Med egne barn har jeg de siste par årene vært nødt til å sitte pent ved bordet, holde gaffel og kniv i rett hånd, spist meg ubehagelig mett og deretter trykket ned altfor mye riskrem. Jeg må ta igjen etter alle årene uten, sier han.

LES OGSÅ: Dokyboys kuleste juleminner

Feirer på gården.

Ungeflokken synes det er stas å få feire jul med pappa.

– Og så er det kona og mutter'n. Og skulle det slenge innom en enslig stakkar, så er bordet dekket. Så blir det pakkekaos et par timer, og etter julemas siden september sitter man der med et par sokker, nytt skapslips og et eller annet til kjøkkenet.

Ergo, jeg skal kose meg i hjel med ungene mine og min deilige kone, svarer nissen.

Nissen velger å gi sin kalendergave til Kirkens Bymisjon i Drammen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags