Traller fram stemningen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Julegledene finner musikalske veier hos blomsterhandler Marit Bergem og hennes ansatte.

DEL

EIKER: I år synger blomsterjentene i Hokksund julen inn for sjuende gang.
Det bare å åpne døren og ønske seg et tall, så stemmer de i av hjertens lyst, i hele adventstida.

Første vers

Det hersker julestemning fra gulv til tak i blomsterbutikken akkurat nå. Og på toppen av det hele får kundene servert et vers eller to av butikkens egen spesialkomponerte blomsterjulesang. Den er signert innehaveren selv i samarbeid med Marianne Aaby, og krydret med adventssmil og en munter replikk. – Det blir ikke jul uten! mener mange.

Blomster- og sangglade folk kommer fra fjern og nær for å hamstre juleblomstene sine og for å jakte på den helt rette julestemningen.

Sånn for sangen

– Det hender at folk stikker innom butikken på denne tiden av året bare for å få med seg en sang på veien. Nei, blomster skal de ikke ha ...

Marit Bergems latter smitter. Hun er seg sitt ansvar bevisst og sørger for mange sprell og mye moro for ansatte og kunder gjennom hele året. Men førjulstiden er helt spesiell i butikken hennes.

Latter og liv

Det startet med en halvvill idé og et sterkt ønske om å overraske omgivelsene litt.

– Jeg begynte å dikte sånn i det små, men måtte altså ut og hente bistand. Nå har vi seks vers på julemenyen. Det er bare å tenke på et tall.

– Tre, kanskje ...

Bak disken, mellom julestjerner, amaryllis og julerøde roser, flirer Linda Firingen og Anne-Gunhild Eknes høyt.

Vers tre. Nå igjen. Det er dét verset de kan aller best, for nesten alle kundene deres velger seg nummer tre eller fire.

– Ikke spør hvorfor. Vi aner ikke. Men det er i hvert fall nesten ingen som tør å be om seks!
I Hokksund begynner folk å etterlyse den musikalske julestemningen allerede i november. Men hos Interflora Rasmussen det er bare advent som gjelder. Men kanskje kommer det enda flere julevers med tiden. Marit Bergem har noe liggende til modning ...

Se alle episodene i julekalenderen

Les flere saker om julen

Den som lever får høre.

Artikkeltags