NÆRSNES: – Først trodde jeg det var en and eller noe sånt hun stirret på, sier Julian til Drammens Tidende.

– Da jeg forsto hva hun hadde fått øye på, så hadde jeg gudskjelov sett at det satt to andre karer utpå brygga. Så da fikk jeg hengt båndet hennes på en stolpe og ropt på dem, mens jeg dro ham i kragen for å løfte hodet han over vannet, for å si det sånn, sier Julian. Han var selv på vei ut i båt da han oppdaget mannen i vannet, og hadde ikke sett eller hørt noe spesielt i forkant.

LES OGSÅ: Ekteparet Geir og Lill skulle starte helgen med båttur: – Man får ekstra fokus på sikkerhet når man opplever noe som dette

Fikk mannen på land

Julian og de andre karene fikk mannen på land, og forsøkte livredning før nødetatene kom til stedet og overtok. Helsepersonell forsøkte gjenopplivning, men livet sto dessverre ikke til å redde.

28-åringen sier også han har pratet med helsepersonell etter hendelsen, og har fått noen numre han kan ringe hvis det skulle trenges i ettertid.

Sikkerhetskurs

– Hvordan greide du å holde holdet kaldt?

– Når man har sikkerhetskurs og førstehjelpskurs på jobben hvert år, så hjelper det nok litt. Man vet hva man skal gjøre når en situasjon oppstår. Det verste var egentlig å få ham opp av vannet, for det var noe av det tyngste jeg har vært borti egentlig. Vi var tre mann, og på et tidspunkt var vi faktisk usikre på om vi ville få ham opp på land, forteller Julian.

Kan ha falt i vannet

Politiets innsatsleder roser Julian og de andre for innsatsen de gjorde med å få mannen på land, varsle nødetatene og forsøke å redde mannens liv.

Det synes Julian er hyggelig å høre.

– Jeg mener vi gjorde det vi kunne i den situasjonen, sier han.

Politiet tror mannen kan ha falt i vannet fra brygga. De har så langt ikke vært i kontakt med pårørende, og ønsker derfor ikke å si noe om mannens identitet.