Kan drive in-kino og rulleskøytehall få drammenserne til å trives bedre sammen?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Først vil jeg takke Drammens Tidende for å gi en stemme til ungdom og høre på forslagene våre. Det gir oss en sjanse til å føle at vi er en del av samfunnet.

Mange ungdommer undervurderer nok viktigheten av å starte dagen med en god frokost. Vi er så opptatt av søvn at 20 minutter ekstra i sengen er mer prioritert enn å lage frokost. Vi liker det kjapt og enkelt. Derfor er en fast kafé å dra innom før skolen noe som kunne hjulpet mange.

Vi unge bruker lite tid med familiene vår. Ikke fordi vi ikke vil, men fordi det ikke lenger er en prioritering. De eldre blir sendt på gamlehjem, foreldre blir slukt av arbeid til sent på kvelden, og vi låser oss inn på rommet.

Kanskje kunne en rulleskøytehall fått flere av oss til å møtes, på tvers av aldersgrupper? For det første er det inne, så man kan dra uavhengig av værmeldingen. For det andre er det en aktivitet som passer for alle. Se for deg en hall med musikk, lys, god mat og mennesker som koser seg. Det er det ideelle frihetsstedet!

Et annet eksempel er det gammeldagse amerikanske fenomenet, drive in-kino. Det er noe som er veldig populært og som vi stadig ser på amerikanske filmer. Drammen har én kino, men få ungdom bruker den i dag. Å endre den til en mer kreativ aktivitet, gjør det morsomt å dra ut med venner å se på film.

Under koronaen har det vært drive in-kino både i Oslo, Bergen og Drammen. Man så jo med en gang at det var en kjempesuksess.

Tilbud som kafeer, drive in-kino, og rulleskøytehall er noen eksempler på ting drammenserne kunne hatt glede av. Fellestrekkene er at disse tilbudene vil tilby et fristed for alle og alle vil føle en form for aksept. Kanskje vil det gjøre oss drammensere litt stoltere også.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags