MJØNDALEN: Kampen i fotballens 1. divisjon spilles søndag kl. 15.00, og den kan du se direkte på dt.no.

Mjøndalen fikk en svak start på 2023-sesongen, og lå sist på tabellen på et tidspunkt i vår. Men MIF har reist seg betraktelig etter at flere av de skadde etablerte spillerne har kommet tilbake etter skade.

Derfor var det en litt overraskende defensiv kollaps i første omgang i forrige hjemmekamp mot Sandnes Ulf for én uke siden. Det sto 3–1 til gjestene ved pause, og det ble også sluttresultatet. MIF-gutta reiste seg kjapt og slo tilbake med en solid 3-1-triumf borte mot Strømmen i cupens 2. runde torsdag.

Siste:

MIFs lag (4-2-3-1): Thomas Kinn - Syver Skaar Eriksen, Quint Jansen, Sondre Skogen, Sivert Øverby - Joackim Olsen Solberg, Ole Amund Sveen - Martin Rønning Ovenstad, Erik Stavås Skistad, Mathias Bringaker - Kristian Lien.

Bringaker, som har vært mye skadet i vår, starter for første gang i en seriekamp for MIF.

Så spørs det om Mjøndalen kan ta en ny borteseier mot nyopprykkede Hødd på Høddvoll søndag. De to lagene har nøyaktig lik poengfangst (elleve poeng) til nå, og ligger på 11. og 12. plass på tabellen etter ti runder. Hødd har litt bedre målforskjell.

Hødd har vært involvert i svært målfattige og jevne oppgjør på hjemmebane hittil. Laget fra Ulsteinvik står med én seier, fire uavgjort og null tap. Målforskjellen er 4-3, og to av de målene er scoret av eks MIF-angriper Alfred Scriven (25).

– Vi møter et sterkt hjemmelag, som er gode på dødballer og kontringer. Det blir nok tett, og fysisk tøft. Jeg synes vi spiller bra for tida, og dersom vi får defensiven til å sitte så anser jeg vinnersjansene som store, sier MIF-trener Kevin Nicol.

Bortsett fra Kristoffer Tokstad og Meinhard Olsen (langtidsskadd) så er MIF fulltallige om dagen.

MIF og Hødd har ikke møttes siden 2016. Da vant Hødd 2–1 på Høddvoll. Siste seier til de brune var i 2014, da det ble 4–1 – etter mål av Vamouti Diomande (2), Sanel Kapidzic og Stian Rasch. Det året endte med opprykk til Eliteserien for eikværingene.