(Eikerbladet)

Mens sesongstarten i den blå delen av kommunen har bydd på utfordringer og pipekonsert fra supporterne, er stemningen lystig og god i Mjøndalen. To seiere mot antatt svakere lag på hjemmebane, og en sterk uavgjort borte mot Start er fasit før den fjerde serierunden sparkes i gang.

DISSE STARTER FOR MIF:

Kinn, Skaar Eriksen - Hansen - Nakkim - Øverby, Sveen - Olsen Solberg, Olsen - Ovenstad - Belli Moldskred, Stokke

Mandagens motstander har likt som MIF unngått tap etter tre runder, men har til forskjell to uavgjort – en av dem mot MIFs forrige motstander Stjørdals-Blink. Fredrikstad har vært det beste laget i sine kamper, men rufsete forsvarsspill har gjort at de har gitt fra seg ledelsen ved to anledninger. Forrige runde klarte de å holde nullen for første gang da de slo Start 1–0 på hjemmebane.

Etter å ha møtt Kongsvinger og Stjørdals-Blink, blir FFK MIFs største utfordring på Consto Arena hittil i sesongen. Likt som MIF er Fredrikstad blant lagene folk flest tipper vil være med å kjempe om kvalikplass eller i beste fall opprykk når sesongen er omme. Historisk stett er lagene jevne, Fredrikstad har vunnet 19 av de totalt 25 oppgjørene mot bruntrøyene i alle turneringer siden 40-tallet. MIF har dog overtaket i Eiker med seks seiere mot FFKs 5.

Sist lagene møttes i seriesammenheng var tilbake i 2017 – året FFK måtte ta veien ned til 2. divisjon. Mjøndalen vant den kampen 3–1 etter mål fra Ousseynou Boye, Amahl Pellegrino og Magnus Sylling Olsen.

MIF stiller garantert uten Isaak Twum som ble utvist mot Stjørdals-Blink og Sosha Makani som fortsatt er ute etter kampfiksingssaken.