DRAMMEN: Tirsdag tar Strømsgodset imot gjester fra hvalfangerbyen når Sandefjord kommer på besøk. Avspark er klokken 18.00 på Marienlyst stadion. Kampdagen før nasjonaldagen kalles ofte for «fotballens nasjonaldag», og samtlige kamper i Eliteserien spilles samtidig denne kvelden.

Slik starter SIF: Viljar Myhra - Sondre Fosnæss Hanssen, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl - Lars Vilsvik, Herman Stengel, Ipalibo Jack, Halldor Stenevik - Tobias Gulliksen, Jonatan Braut Brunes, Marcus Mehnert.

Det ble nok et knepent tap i en tøff bortekamp mot Molde lørdag, der hjemmelaget vant 3–2. Trenerteamet tilbrakte resten av kvelden i rosenes by med analyser og gjennomgang av tapet for å starte forberedelsene til kampen mot Sandefjord.

Mange husker kanskje fjorårets hjemmeoppgjør med gru – et ydmykende tap som endte 5–0 til Sandefjord. Kampen førte derimot til at Godset justerte litt på kursen, og fulgte deretter opp med en forrykende maimåned uten tap på sju kamper.

Kan årets oppgjør også bli starten på en opptur for SIF?

Spisser som scorer

Et lyspunkt for drammenserne er at Jonatan Braut Brunes nå har scoret to mål og bidratt med én målgivende på mindre enn én kamp til sammen. Lysluggen har måttet starte på benken i noen kamper, men kom inn etter en times tid både mot Viking og Molde og bidro umiddelbart i begge oppgjør.

Marcus Mehnert som har startet på topp de siste kampene scoret også mot Molde, og om begge får fart på målproduksjonen kan det hjelpe SIF i poengfangsten fremover.

SIF best innbyrdes

De siste ti årene har lagene møttes tolv ganger, og Strømsgodset har vunnet seks av oppgjørene. Kun to er endt uavgjort, og fire ganger har Sandefjord tatt med seg alle poengene.

Den hittil siste kampen mellom lagene, i høst, endte 2–2 etter scoringer av Johan Hove og Herman Stengel – begge etter målgivende fra Thomas Grøgaard.

Det er i øyeblikket ingen spillere med felles fortid aktive i klubbene, men Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard har 241 kamper og 52 mål for Strømsgodset, i tillegg til å ha vært trener i utviklingsavdelingen i klubben i senere tid. Tidligere Godset-keeper Espen Bugge Pettersen er daglig leder i Sandefjord.