DRAMMEN: Etter 14 dagers spillepause for Strømsgodset er det klart for en ny kamp i fotballens eliteserie. SIF får nok en sjanse til å ta årets første trepoenger på Marienlyst. Søndag kommer Kjetil Rekdals Rosenborg på besøk, og kampstart er kl. 18.00.

Godset har fått en trå start i årets eliteserie etter tre poeng på fire kamper, og tredje sist på tabellen. 5-0-tapet for Sandefjord sist var det største hjemmetapet på 15 år. Dette fikk varselklokkene til å ringe på Marienlyst.

SIF-trener Håkon Wibe-Lund meldte til Drammens Tidende tidligere i uka at det er gjort noen grep etter mareritt-kampen mot Sandefjord.

– Det er umulig ikke å komme med en sterk refleksjon etter en slik opplevelse som mot Sandefjord. Det er klart at vi vil forenkle arbeidsoppgavene til hver enkelt spiller – sørge for enklere retningslinjer å forholde seg til, og gå «all in» for det, var noe av det Wibe-Lund fortalte.

SIFs lag: Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard, Herman Stengel, Ipalibo Jack, Johan Hove, Tobias Fjeld Gulliksen, Halldor Stenevik, Lars-Jørgen Salvesen.

Salvesen er altså i startelleveren for første gang på en stund, mens Fred Friday er på benken. I forsvar får Ari Leifsson sjansen på stopperplass i stedet for Niklas Gunnarsson, mens også Ipalibo Jack og Tobias Fjeld Gulliksen spiller fra start.


Opp igjennom årene har Strømsgodset hatt mange minnerike kamper mot mektige Rosenborg på Marienlyst. Senest i fjor ble det en stor triumf da Halldor Stenevik ble matchvinner noen minutter før slutt. Det endte 2–1 til de marineblå, etter å ha ligget under 1–0 ved pause. Men Herman Stengel og nevnte Stenevik snudde kampen for vertene.

SIF så også lenge ut til å gå mot en sjelden seier på Lerkendal i fjorårets serieavslutning. Drammenserne ledet 2–0 ved pause, men RBK slo tilbake etter hvilen og utlignet til 2–2 på slutten.

Rosenborg, som nå har Kjetil Rekdal som trener, har åpnet middels. Laget har imidlertid ikke tapt til nå med én seier, tre uavgjort og null tap.