TRONDHEIM: Julen er nær og Eliteserien 2021 skal avsluttes. Etter søndagsmiddagen er spist og det tredje adventslyset er tent er det klart for en siste runde med eliteseriefotball på skjermen, eller på stadion. For Strømsgodset sin del betyr det en siste bortekamp, og det er nok en av de vanskeligere bortekampene på kalenderen.

Slik er sesongens siste ellever:

(4-3-3)

Viljar Myhra, Lars Vilsvik – Niklas Gunnarsson – Gustav Valsvik – Thomas Grøgaard, Johan Hove – Herman Stengel – Kreshnik Krasniqi, Haldor Stenevik – Fred Friday – Tobias Gulliksen.

Lerkendal er en stadion der Strømsgodset har særdeles få gode minner. Én gang har Strømsgodset slått Rosenborg i Trondheim, det skjedde i 2007, da snudde Stian Ohr og Ronny Deila 0–1 til 2-1-seier til Godset.

Skulle Godset klare det «umulige» vil de ha muligheten til å klatre opp til en 9. plass. Dårligst kan Godset bli nummer 12 i Eliteserien 2021.

Sesongen til Strømsgodset har alt i alt vært en solid opptur, med tanke på hvordan ting så ut før sesongen. Fordelen til drammenserne før siste serierunde er at de kan dra til Lerkendal med senkede skuldre. Sett bort ifra plassering og ære, har de muligheten til å kose seg i Trondheim mot et RBK som kjemper om å sikre fjerdeplassen.

Nummer fire i Eliteserien kan bli kvalifisert til spill på kontinentet, men avhenger av hvem som tar cupgull. NM blir ikke avgjort før på nyåret.