Det har vært mye styr rundt varaordfører Ståle Sørensen. Slik han hopper fra det ene partiet til det andre innenfor valgperioden er det forståelig, og det hefter ved hans troverdighet.

Det hadde vært redeligere å trekke seg, for han kan ikke ri to hester samtidig hvis det kommer til avstemning der de aktuelle partiene skiller lag. Hvis han vil stemme etter programmet han er valgt på i et slikt tilfelle, vil han måtte stemme mot sitt nåværende parti. Hvordan kan vi stole på ham?

I DT 6. september blir det kjent at de fire samarbeidspartiene Sp, SV, V og MDG har sendt et skarpt brev til Ap-ledelsen i byen med krav om å frata Sørensen vervet som varaordfører.

De vet åpenbart ikke at det er i strid med kommuneloven.

Det er ille nok, og det kan stilles spørsmål om de mangler grunnleggende kompetanse både som folkevalgte og som gruppeledere. Men så kommer Ap-leder Mads Hilden og omtaler det faktiske brevet som «et angivelig brev» og «et eventuelt brev».

Hva er dette for snakk? Enten har han mottatt et brev, eller så har han ikke. Er det slik i Drammens-politikken at det ikke engang er mulig å si åpent at han har mottatt dette brevet fra gruppelederne?

At han ikke kan si noe om innholdet er forståelig og helt greit, men at det er mottatt kan da ikke være noe problem å bekrefte. Hvis topp-politikerne i Drammen ikke kan være åpne og ærlige om et så trivielt spørsmål så kan vi ikke stole på dem. Hva er sant og hva er ikke sant?