(Budstikka)

– Jeg ble ganske overrasket, sier Roar Brauti.

I flere år har han hatt kanoen ved Nordvannet på Dikemark. Torsdag ble han møtt av et syn han aldri har sett før.

– De som kantklipper veien har gjort det helt ned til pallen hvor kanoen min står, og revet opp både pallen og kanoen. Til og med en metalstang jeg brukte for å feste båten hadde de klart å ødelegge, forteller askerbøringen.

Plast og isopor i vannet

Brauti sier han har kommet tilbake til kanoen etter kantklipping tidligere år, men at dette er første gangen klipperne har beveget seg helt ned til kanoen.

– Jeg syntes det er rart at det ikke har blitt sagt noe. De har skjært igjennom plast, glassfiber, tre og metal, så jeg nekter å tro at de ikke hørte dette, sier Brauti og fortsetter:

– Jeg prøvde å varsle kommunen, men de sa jeg måtte snakke med fylkeskommunen, siden dette er fylkesvei. Jeg har prøvd å belyse det for Viken og venter på svar.

Selv om han gjerne skulle hatt erstatning for de ødelagte eiendelene, ber han fylkeskommunen prioritere å rydde i området, hvor store deler plast og isopor har spredt seg ut i vannet.

Blir tema

Rådgiver for drift og vedlikehold i Viken fylkeskommune, Christine Nyhus Viken, opplyser at de ble varslet om hendelsen av arbeideren som utførte kantklippingen kort tid etter at det skjedde.

– Entreprenøren hørte et høyt smell og stanset arbeidet. Da rullet en kano ut fra gresset de jobbet med, ned til der den ligger nå, sier Viken og fortsetter:

– Dette ble rapport inn og blir behandlet som en uønsket hendelse. Saken blir behandlet på neste møte med vår driftsentreprenør.

Hun sier fylkeskommunen ikke var kjent med at deler av kanoen skal ha endt opp i vannet. Det var derfor ingen planer om å samle det inn, men Viken sier de nå vil ta dette til behandling etter å ha blitt gjort oppmerksom på det.