Karanteneregler stopper storduell i håndballcupen – også seriekamper utsatt

Av
DEL

Cupsemifinalen i håndball mellom Elverum og Drammen er utsatt. Det samme er eliteseriekamper i håndball denne uken. Spillere fra flere lag er i karantene.

Årsaken er at utenlandske eliteseriespillere, som i forrige uke var på landskampoppdrag med hjemlandet, er pliktig å oppholde seg i karantene i ti dager når de kommer tilbake til Norge. Det er i tråd med de skjerpede nasjonale karantenebestemmelsene som nylig ble innført.

For håndballen resulterer det i flere utsatte kamper i dagene som kommer. Torsdagens cupsemifinale mellom Elverum og Drammen er utsatt på ubestemt tid. Det samme gjelder blant annet Haldens møte med Drammen og oppgjøret mellom Viking og Fjellhammer i eliteserien for menn.

De to sistnevnte kampene skulle vært spilt kommende søndag. Utsatt er også Fjellhammers kamp mot Kolstad onsdag i neste uke. Den er allerede berammet på nytt til påfølgende onsdag.

Jakter datoer

I utgangspunktet hadde håndballen håpet at kulturminister Abid Raja mandag ville godkjenne smittevernprotokollen som den siste tiden har vært til vurdering i Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

I så fall ville håndballen hatt unntak fra karantenebestemmelsene og således kunnet avvikle denne ukens hjemlige kamper som oppsatt. Slik ble det ikke. Protokollen må justeres ytterligere.

Dermed må det i stedet jaktes på en ny dato for blant annet cupsemifinalen mellom Elverum og Drammen i tiden som kommer. Mulighetene er få, spesielt dersom forbundets oppdaterte smittevernprotokoll godkjennes av myndighetene i neste uke.

Da vil Elverum være klarert for mesterligaspill i tiden som kommer, hvilket betyr at kampene kommer tett som hagl.

– Mye avhenger av hva myndighetene sier i neste uke når forbundet har levert den nye protokollen. Hvis den godkjennes, vil kalenderen være tettpakket. Den eneste muligheten jeg ser da, er å få flyttet en eliteseriekamp for å spille semifinalen. Hvis vi derimot ikke får spille mesterliga, åpner det seg flere datoer, sier Elverums daglige leder Mads Fredriksen til NTB.

Ugunstig situasjon

Han peker samtidig på at det ikke nødvendigvis er så gunstig å utsette kamper spesielt lenge.

– En annen viktig er jo at situasjonen kan bli verre og verre, og sånn sett kan det vært lurt at vi får spilt den så fort som mulig. I verste fall kan vi komme i en situasjon der semifinalen må spilles rett før finalen, og det er ikke en heldig løsning, sier Elverum-sjefen.

Dersom det blir karanteneunntak og mesterligaspill, har Fredriksen kun en plan A for den utsatte kampen.

– Vi kommer til å foreslå én enkelt dato som vi har sett for oss. Det spørs om Drammen har samme dato i hodet sitt, sier Fredriksen.

Også denne ukens NM-semifinale for kvinner mellom Fredrikstad og Sola er utsatt. Årsaken er koronasmitte i Fredrikstad.

p(©NTB)/p

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken