(Eikerbladet)

Like før klokken 12 fredag fikk nødetatene melding om en alvorlig ulykke i Mjøndalen. Ifølge politiet skal en person ha blitt påkjørt av toget, som var på vei i retning Drammen. Vedkommende omkom i påkjørselen.

Påkjørselen skjedde ved en sikret planovergang med både bom og lys. Her har politiet satt opp sperringer rundt hele overgangen slik at den ikke kunne krysses, det skriver Drammens Tidende.

Klokka 14.38 skriver politiet på Twitter at det er en kvinne som er bekreftet omkommet. De pårørende er varslet.

Kari Kristiansen (60) er nabo til Mjøndalen stasjon og hørte påkjørselen fredag.

– Jeg satt ute, men skulle ringe barnebarna mine, så jeg gikk inn da det var en del bråk med biler og sånt. Plutselig hørte jeg en tut, da reagerte jeg, sier Kristiansen til Eikerbladet.

Ikke første gang

– Toget tuter bare så innmari høyt og lenge når det er noe rett foran dem, så da kvekker jeg til og hører smellet, sier naboen som har bodd ved siden av stasjonen i Mjøndalen så å si hele livet.

Det er ikke første gangen hun hører en påkjørsel.

– Jeg tenkte med en gang jeg hørte smellet at det var en ulykke. Jeg har hørt det smellet før. Det er fælt å si det, men jeg har venta på at noe skal skje daglig, sier Kristiansen.

– Forferdelig

Hun forteller om biler som kjører på kryss og tvers over, folk som sykler og barn som løper over rett før toget kommer.

– Heldigvis så jeg ikke ulykken. Jeg har sett og hørt flere ulykker, det har vært mange. Jeg skjønte at det ikke var en bil denne gangen, men tenkte det var en sykkel eller noe.

Kristiansen sier hun synes det har vært ekstremt ille med ulykker noen år nå.

– Det er helt forferdelig, sier 60-åringen.

I 13.30 tiden ble sperringene etter påkjørselen fjernet og toget kunne kjøre videre, etter å ha vært stoppet.