(Avisa Oslo)

– Da jeg våknet i tolv-tiden, og hun ikke kom frem forsto jeg at hun var borte. Da fikk jeg full panikk, sier Jeanett Hallstensen (26) til Avisa Oslo.

Om natten nyttårsaften opplevde 26-åringen alle katteeieres verste mareritt; at den seks måneder gamle britiske korthårede katten hennes, Bellini, ble kidnappet.

Men bare en dag etterpå fant politiet Bellini i en leilighet på Lillehammer. Hvordan hadde den lille, korthårede pusen fra St. Hanshaugen havnet der?

Stjålet fra kollektivet

Det var på nyttårsaften at Hallstensen samlet de nærmeste vennene sine til en liten feiring i kollektivet som hun deler med to venninner, like ved St. Hanshaugen i Oslo.

– Halvparten av de som var hos meg dro bort for å se på rakettene i parken. Etterpå tok de jeg bodde med med seg noen bekjente og noen venner av dem hit igjen. De virket tilsynelatende snille, så det var ikke noe problematisk med det.

26-åringen forteller at hun ante fred og ingen fare da hun og kjæresten gikk og la seg i 02-tiden om natten.

– Jeg sa god natt til katten, som vanligvis sover i rommet ved siden av fordi det er kjøligere der. Og så sovnet vi.

– Snakket om at de ville ha katten

Da Hallstensen og kjæresten våknet dagen etter ropte de på katten som vanlig. Men på formiddagen første nyttårsdag var det ingen Bellini som kom for å morgenhilse.

Både 26-åringen, kjæresten og roomien Emilie Tostrup fikk full panikk, forteller hun.

– Vi ringte selvsagt alle som hadde vært her i natt og fikk fortalt at et søskenpar på festen, to personer som ingen av oss som bodde her kjente, hadde kost mye med katten og snakket om at de ville ha den. Da forsto jeg at hun var stjålet, sier Hallstensen.

– Satte jord og himmel i bevegelse

26-åringen forteller at hun satte himmel og jord i bevegelse for å finne Bellini.

– Vi satte i gang en skikkelig detektivprosess. Først fikk vi tak i navnet på de som hadde vært her via en vippsbetaling. Jeg ringte alle familiemedlemmene jeg kunne få tak i. Vi la ut en etterlysning både på Facebook og dyrebar.no (en nettside for savnede dyr, journ. anm.). Og så samarbeidet vi med politiet fra start.

Hallstensen forteller at hun jobbet sammen med venninnen Tostrup og kjæresten i 36 timer i strekk for å finne Bellini.

– Vi jobbet som helter. Og opplevde et voldsomt engasjement på sosiale medier også. Savnet-posten jeg la ut på Facebook ble delt helt enormt mange ganger.

– Katten din er i Lillehammer

Etter flere timer med desperat jakt, fikk Hallstensen et merkelig tips fra en ukjent kvinne, forteller hun.

– Det var en en dame i Lillehammer som skrev til meg: «Katten din er i Lillehammer». Hun sa hun hadde fått tilsendt et snapchat-bilde av Bellini, hvor avsenderen også skrev at hun hadde fått en stjålet katt levert på døren av to som kom med toget fra Oslo.

Tipseren ga Hallstensen kontaktinfo på kvinnen. Ifølge Hallstensen snakket hun med kvinnen. Hvorfor hun hadde fått katten levert på døren var ikke helt forståelig, sier Jeanett.

– Hun var venn av søskenparet som hadde vært her på fest, og sa hun planla å beholde katten fordi hun var ensom.

– Jeg ga alt jeg hadde av info til politiet i Oslo. Og da fikk de tak i politiet i Lillehammer - som sendte ut en patrulje og fikk hentet ut Bellini, forteller den pregede matmoren.

– Lykkeligste dagen i mitt liv

Hallstensen forteller at hun og kjæresten dro til Lillehammer politistasjon med det samme. Gjenforeningen med Bellini kommer hun ikke til å glemme.

– Det var den lykkeligste dagen i hele mitt liv. Jeg gråt masse. Og så fikk hun utrolig mye kjærlighet av meg, sier hun og legger til:

– Jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å se henne igjen.

Hallstensen forteller at hun kommer til å passe ekstra godt på hvem hun slipper inn i kollektivet fremover:

– Det er helt utrolig, jeg hadde aldri trodd at noe sånt kunne skje. Når man bor i kollektiv må man være forsiktig med hvem romkameratene tar med seg hjem.

– Tok saken på alvor

Hallstensen sier sosiale medier var redningen. Hun er takknemlig for at så mange bidro til å finne Bellini.

– Det at så mange mennesker delte facebookposten og engasjerte seg, gir meg troen på mennesker og kjærligheten.

Hun vil også takke politiet, sier hun.

– De tok saken på alvor. Politibetjenten som hjalp oss var veldig hyggelig. De handlet veldig raskt og dro faktisk ut på adressen jeg oppga.

Hallstensen sier hun likevel er skuffet over at saken nå er henlagt.

– Det er synd det ikke får konsekvenser når vi har all info, og vet hvem som har gjort det – men det viktigste er at Bellini er hjemme igjen.

Politiet bekrefter

Overfor VG bekrefter politiet i en e-post at en katt ble stjålet fra en leilighet den 1. januar 2022.

– Etter at anmeldelsen ble mottatt dagen etter, ble det opprettet kontakt mellom fornærmede og politiet – og med god bistand fra eier av katten, ble katten lokalisert og tilbakelevert til fornærmede om lag to dager senere, skriver politiadvokat Vilde Humlegård.

Hun og legger til at det ikke er noen pågrepne i saken og at politiet ikke kjenner til motivet bak handlingen.

På spørsmål om hvor vanlig slike kattebortføringer er, svarer Humlegård VG:

– Det at en katt blir stjålet fra en leilighet er vel heller en uvanlig melding og oppdrag – også for politiet.