Han fornekter seg ikke. den godeste Lavrans Kierulf fra Frp.

Skal si jeg kom fort ut av limbo og krimmodusen i feriens siste uke. Mer stfaff, mer pisk, mer stigmatisering og mer utenforskap er kjente toner fra Kierulf. Skal jeg fortsette? For den lista kan bli skikkelig lang liste av dårlige forslag som gir mer elendighet og håpløshet som resultat.

Se heller til den jobben som er startet opp på Strømsø, Kierulf. Der satses det på treffsteder for og sysselsetting av ungdom hvor frivillighet og kommunen samarbeider, og samarbeidet bærer allerede frukter. Fruktene som bæres fram er foreløpig kanskje ikke så mange og så store, men de er der helt tydelig og det kommer til å komme mye mer.

Drammens Tiddende og NRK hadde nylig intervjuer med den oppsøkende og relasjonsskapende Victor Logan i Strømsø Knutepunkt. Victor er en person vi skal lytte mer til. Det kan politiet også gjøre, for han driver ikke valgkamp, slik Geir Oustorp mer enn antyder at Kierulf gjør i Drammens Tidende samme dag.

Jeg driver selv i forebyggingsbransjen. Det er en usikker bransje i den forstand at hvis jeg ikke gjør en god jobb nå kan problemer og negative konsekvenser oppstå i etterkant. Du vet sånn det kan bli hvis du glemmer å sende robotstøvsugeren din rundt i huset, det blir møkkete.

Mange (politikere) tenker nok at det tar lang tid før man ser resultater av forebyggende ungdomsarbeid, eller helsearbeid for den saks skyld.

Flere enn jeg tar til orde for at det er billigere å bygge veltilpassa barn og unge nå enn å reparere dem som kriminelle voksne. Det gjelder ikke minst i forhold til gjengkriminalitet.

Det er ikke vanskelig å forestille seg den individuelle- og familiære lidelsen for de som opplever dette. Fortvilte og maktesløse foreldre som strever med håpløshet. Skam og dårlig samvittighet, følelsen av å ikke strekke til. For ikke å snakke om en samfunnsøkonomi som står i fare for å få en gedigen ripe i lakken.

Så kjære Kierulf, legg ned stridsøksa og kanonene du forsøker å skyte spurven med og sats heller denne valgkampen på å vise at Frp prioritere forebygging. Å bidra til å skaffe flere som Victor der ungdom ferdes og daglig oppholder seg er et veldig godt innspill du skal få helt gratis. Du skjønner at dette handler mest om å bygge relasjoner og det oppnår du ikke med å vise finger til to bydeler.

Et sted må du begynne og det kan like gjerne være å snu tankegodset ditt fra splitt og hersk til å forebygge.

LES OGSÅ: