Gå til sidens hovedinnhold

Kirkeberg Mørk nest beste junior: – Måtte kjempe hver eneste meter

Martin Kirkeberg Mørk ble nummer 16 på mennenes 10 kilometer klassisk da sprinteren Erik Valnes ble norgesmester for første gang.

TRONDHEIM: Selv var ikke 19-åringen helt fornøyd med dagen.

– Skal jeg være helt ærlig så var det litt småtungt i dag. Jeg merket det fra første bakken at jeg ikke hadde en helt super dag i dag, så det var ikke noen kjempeløp. Jeg måtte kjempe hver eneste meter.

Bare Jonas Vika var raskere juniorløper enn Kirkeberg Mørk, og brukte seks sekunder kortere tid på 10 kilometeren i Granåsen.

– Jeg skulle gjerne slått Jonas. Det var jevnt der. Plasseringen i senior var grei nok den også på en tung dag. Men nå er det bare å rette blikket mot morgendagen og satse på at kroppen er litt bedre da, sier Kirkeberg Mørk.

Valnes full kontroll

Sprinteren Valnes var den raskeste fra start til mål. Martin Løwstrøm Nyenget var bare 1,2 sekunder bak løperen fra Bardufoss etter to kilometer, men hadde tapt ytterligere ved runding.

Valnes hadde kontroll på konkurrentene underveis og tok sin første NM-tittel på seniornivå.

– Det var skikkelig rått. Det var vel første pallplassen min som senior på sprinten, og nå kom den første seieren. Det er jo egentlig dette jeg trener for. Jeg forsøker å se hvor god jeg kan bli på distanse. Det var et godt løp fra start til mål, sa han til NRK.

Klæbo på fjerde

Daniel Stock fra Vadsø blandet seg også inn i medaljekampen bak Valnes og knep sølvet med en solid avslutning. Han endte 8,9 sekunder bak. Nyenget på tredjeplass var 18,2 sekunder bak.

Hjemmefavoritten Johannes Høsflot Klæbo ble henvist til den sure fjerdeplassen. Han var bare 0,4 sekund fra bronse.

Det var mange favoritter på øvelsen med en blanding av gode sprintere, gode langdistanseløpere og noen sterke juniorer.

Distansen er ikke VM-øvelse og gås normalt under 2. del av NM, som avvikles senere i sesongen. Også NM del to skal gå i Granåsen, i tidsrommet 25. til 27. mars.

Kommentarer til denne saken