Kirkens bymisjon i Drammen har vedtatt nedleggelse av sykkelverkstedet Pedalen i Rådhusgata.

Det er jo sykkelføre selv nå i februar. Sykkelen min trengte en liten service. Forleden dro jeg derfor til Pedalen. Stor var min skuffelse. Der møtte jeg en stengt dør.

Sykkelverkstedet har vært drevet som et arbeidstreningsprosjekt i noen år. Det har etter min vurdering vært et viktig og flott tiltak for mange unge som er i en vanskelig livssituasjon og som trenger tilhørighet og arbeidstrening.

Og - de har klart å lage et både hyggelig og faglig flott miljø for oss kunder.

Slik jeg har forstått det, er for dårlig inntjening argumentet for nedleggelsen. Da spør jeg: Er det å tjene penger blitt det viktigste for Kirkens bymisjon?

I Kirkens bymisjons verdidokument står det bl.a.: I vårt land har materialismen stått sterkt de senere år. Vi tror og mener at andre verdier er viktigere og mer avgjørende for et verdig menneskeliv.

Jeg har i mange år vært beundrer av Kirkens bymisjon som organisasjon, for deres måte å møte mennesker på og for det omfattende og flotte arbeidet som gjøres. Jeg skriver ikke dette for å sverte organisasjonen. Tvert om, jeg håper inderlig at inntjening ikke får størst betydning og at saken tas opp på nytt. Det er aldri for sent å snu.