For tre og et halvt år siden flyttet jeg til Drammen. La førerkortet innerst i skapet og kjøpte månedskort hos deg. Dine gule busser og hyggelige sjåfører tok meg dit jeg ville, og jeg følte at du levde opp til ditt gode navn; Bra Kar!

Men det var før bybrua stengte for fem måneder siden. Da følte jeg at du hadde glemt meg, og alle andre som er litt dårlig til beins.

Jeg vet du er veldig ung, bare ti år gammel, men du har jo mange solide forfedre. F.eks. Lierbussen, som sikkert kan fortelle deg litt om hvordan det er å bli gammel og oppleve at beina svikter.

Som du sikkert har skjønt handler dette om å krysse Drammenselva. Det er ikke jobb eller skole som gjør at jeg krysser elva, men morgensvømming på Drammensbadet tre ganger i uka, samt besøk hos mine barnebarn på andre siden av elva.

LES OGSÅ:

Her må Astrid (32) bæres ned fra gangbrua: – For dårlig

Fysioterapeuten min forteller meg hvor viktig det er at jeg holder kroppen i gang med svømming, og jeg kjenner at besøk hos mine barnebarn hjelper med å holde hodet i gang.

Jeg bor ved holdeplass Tinghuset, og livet som kunde hos deg var enkelt, fram til mai. Bussen fra Lierbyen skole tok meg til holdeplass Museumsparken, en kort spasertur fra Drammensbadet. Og når jeg trengte noe fra Clas Ohlson, tok den meg rett til døra på Gulskogen kjøpesenter. For besøk av barnebarn gikk jeg av på busstasjonen, der jeg kunne velge første buss til målet.

Du vet godt hvor vanskelig mine reiser er blitt med din nye ruteplan, så jeg skal ikke plage deg med fortellingen om at jeg må reise med tre busser som ikke korresponderer.

LES OGSÅ:

Heisen på gangbrua ute av drift: – Utrolig tungt for meg å gå opp

Kjære Bra Kar, du vet også godt hvor enkelt du kan fikse det, for det har både jeg og andre fortalt deg! Men bare for å gjenta det:

Bussen fra Lierbyen skole ble koblet sammen med Bera bussen i mai, og begge bussene sluttet å krysse elva. På den andre siden fortsetter busser til henholdsvis Gulskogen senter og Kniveåsen.

Den enkle løsningen er å ta tilbake rutene slik de var fram til mai, la begge rutene svinge innom Bragernes torg, før de krysser elva på Øvre Sund Bru. Begge bussene har halvtimesruter, så med litt god ruteplanlegging vil det gå buss fra torg til torg hvert kvarter. Og det helt uten noen ekstra shuttlebuss, som det heter på nynorsk.

LES OGSÅ:

Har du sett disse skiltene på gangbrua?

Jeg snakker for meg selv, men siden jeg bor i et bygg med over 70 andre seniorer, vet jeg at jeg ikke er den eneste beinsvake trafikant som ønsker at en Bra Kar kunne gjøre elvekryssingen lettere for oss.

For de med spreke bein er gangbrua med tre etasjers trapp et fint trimtilbud. Vi andre er begynt å grue oss til turer i snø og blåst. Da blir alternativet gjerne å holde seg i ro på sin side av elva.

Kjære Bra Kar, jeg vet at du kan gjøre livet litt enklere for oss som sliter med dårlige bein, men fortsatt ønsker å krysse Drammenselva. Det er ingen heksekunst, det er bare å leve opp til ditt gode navn.