Jeg vet at du sikkert ikke kommer til å se dette, men jeg er en jente fra Drammen som har en mening jeg vil dele på vegne av meg og klassekameratene mine.

Vi har diskutert og klaget mye over at det ikke blir hjemmeskole for skolen vår. Læreren vår har sagt flere ganger at det ikke lønner seg å si meningen vår til han/henne, siden lærerne ikke kan gjøre noe. Læreren fortalte at hvis man hadde noe på hjertet, så kunne man sende mail til dere i regjeringen. Så jeg tok sjansen på å prøve det.

Jeg har skrevet et innlegg om argumenter jeg har for hjemmeskole.

Mentalt slitsomt og frustrerende

Vi ønsker å ha hjemmeskole fordi i det siste har skolen vært ganske deprimerende å dra til. Generelt egentlig bare stress.

Det er konstant lærere rundt deg som blir sure og frustrerte på elever bare disse reiser seg opp ved pulten, eller går på do i friminuttene.

Det er ekstremt slitsomt for oss elever, og det bygger en frustrasjon som bygges opp for hver dag som går. Det ødelegger stemningen for resten av dagen, også når vi kommer hjem. Jeg personlig synes at det hadde vært mye mer avslappende og lettere å ha hjemmeskole, siden da hører man ikke konstant kjefting. Og da blir man ikke frista til å gå bort til en venn. Og skuffa når du ikke kan gå bort til denne vennen engang.

Ingen motivasjon eller noe å finne på utenom skole

(dette er personlig, gjelder ikke hele klassen)

En av tingene som fikk meg til å tenke mindre på skolen, og som gjorde meg glad, var fritiden min og fritidsaktiviteter. Å kunne gå rundt på skolen fritt med venninner fra de andre klassene og planlegge hva man skal gjøre etter skolen.

Nå vet jeg at alt er stengt og at det er strenge regler for hvor mange man kan være sammen osv. Men – nå er skole det eneste jeg drive med. Å dra dit for å bli frista til å være nær venninnene mine men ikke få lov gjør meg sur og lei meg.

Tanken på at jeg hver dag bare må dra hjem igjen uten noen, og bare ligge i senga og sove til dagen er over, er slitsomt.

Jeg vet godt at det er flere som sliter med å ha hjemmeskole, men det er også veldig mange som har klart seg helt fint. I vår klasse hadde vi håndsopprekning om hvem som ville ha hjemmeskole, og alle i klassen rakk opp hånden. Selv om flere av disse slet forrige gang, vil de fortsatt ha hjemmeskole. Ingen orker alt maset om regler på skolen.

(Drammens Tidende kjenner Almines fulle navn.)