Det er svært beklagelig, men onsdag kunne vi dessverre ikke levere Drammens Tidende i postkassa slik vi gjerne ville. Torsdag kommer papirutgaven ut, men i redusert antall sider.

Amedia – mediekonsernet som Drammens Tidende er en del av – ble tirsdag utsatt for et dataangrep. Det har lammet deler av selskapet Amedia Teknologi, helt spesifikt de produksjonssystemene som vi er avhengige av for å lage papiravisa og e-avisa.

Det blir jobbet intenst med å løse problemene, men vi kan foreløpig ikke si noe om når det blir løst. For deg som abonnent førte det til at papiravisa ikke kom i postkassa som vanlig onsdag morgen. Torsdagsutgaven er en redusert utgave, laget fra bunnen, og uten de hjelpemidler vi normalt har til rådighet.

Annonsørene er også berørt ved at de ikke kan få bestilt annonser eller at annonser ikke kommer i avisa som avtalt.

Dette beklager vi på det sterkeste, og vi skal selvsagt jobbe for å finne løsninger samme med annonsører og kunder. Abonnenter blir også berørt ved at de ikke kan bestille eller avbestille abonnement.

Nettsidene våre fungerer som normalt, det vil si at du som abonnent har tilgang til alle saker på dt.no. Her vil du som vanlig finne siste nytt fra distriktet og fortløpende oppdatering om det som skjer. Det digitale produktet blir dermed ikke berørt.

Du vil selvsagt bli kreditert for uteblitt avis.

Jeg beklager igjen at dataangrepet hindrer oss fra å levere fullverdige papirutgaver til deg, samt at du som abonnent og kunde får andre problemer. Vi jobber intenst med å løse problemene dataangrepet har ført til.

Hva vet vi? Vi vet at datadisker er blitt kryptert og noen servere er tatt ned. Dette tyder på et dataangrep av type ransomware der aktørene har vært inne i Amedias infrastruktur. Dette ble avdekket kl 00:22 natt til 28. desember.

Vi vet at det som en konsekvens av angrepet, er slik at systemer for publisering av papiravis, annonser og abonnementshåndtering ikke fungerer som normalt.

Det er ikke noe som tyder på at andre IT-tjenester er berørt. Redaksjonell informasjon, aID, informasjon fra kilder, passord og betalingsinfo er heller ikke berørt.

De data som kan være på avveie gjelder abonnementsdata og opplysninger om ansattes lønn. Amedia understreker at det ennå ikke er trukket konklusjoner om hvilke data som eventuelt er på avveie.

Følg med på dt.no, hvor vi oppdaterer nyhetsdøgnet løpende.