Vi er eiendomsutviklere som brenner for bærekraftig boligutvikling. Vi hadde lenge hørt gjetord om Drammen, og tenkte som mange andre at det kanskje var preget av en viss overdreven patriotisme. En rivende byutvikling litt for god til å være sann, rett og slett. Men etter å ha blitt godt kjent med byen, har vi virkelig latt oss begeistre.

Kjære ordfører. Hvilken fantastisk by du er ordfører for.

Elva. Åssidene. Torgene. Bydelene. Marka. Fjorden. Næringslivet. Kulturlivet. Frivilligheten. Idretten. Drammensbadet. Teateret. Biblioteket. Universitetet. Sykehuset. Helseparken. Havna. Aass. Godset.

Er det rart drammenseren er stolte?

Men hva trenger en by med ambisjoner om vekst på alle vis? Vi var aldri i tvil. Boliger for barnefamilier. De aller fleste i byen var enige om det. Så vi satset.

Vi så muligheten med en flott tomt på Sollibergene på Konnerud, et område allerede avsatt til boligformål. Satte i gang med iver og lyst med detaljreguleringen. La hjerte og sjel i å skape et boligprosjekt så ideelt for barnefamilier som overhodet mulig. Barnevennlige og bærekraftige rekkehus til rundt fem millioner kroner, i en by som sterkt ønsker flere attraktive innbyggere i etableringsfasen? Hørte vi ja takk, kjære ordfører?

LES OGSÅ:

Boligbyggingsdebatten: Nektet å svare på boligmål

Eller hører vi nei takk? For små og store hinder kom snikende inn i planprosessen. Vi forholdt oss til, og rettet oss etter, gjeldende planverk, rekkefølgekrav og kvotebestemmelser.

  • Fem hundre meter fortau for å øke trafikksikkerheten? Null problem.
  • Sette opp miljøvennlig produksjon av moduler på byggeplassen? Skal bli.
  • Naturtomt uten større inngrep? Selvsagt.

Vi tilpasser og finpusser, utvikler og utreder. Tar stødige steg nærmere byggestart. Trodde vi. For utsettelsene ble flere og kravene kostbare. Spørsmålene ble mange, svarene fra kommunen manglet. Og plutselig var endelig beslutning satt på vent i forbindelse med den nye arealplanen.

Nå er vi er rett og slett forvirret. Vi trodde boligutviklere som oss var ønsket og velkommen, nettopp for å kunne fortsette å utvikle denne flotte byen. Men kjære ordfører, har vi misforstått og kommet til en byfest vi ikke var invitert til?

LES OGSÅ:

Nils Ivar vil rive huset til fordel for 80 leiligheter: – Vil skape et sosialt samhold

Vi har, som all annen næringsvirksomhet, behov for lønnsomhet og forutsigbarhet, alt annet er useriøst og uansvarlig. Det er derfor kommunene som er gode på å lage forutsigbare rammer for riktig byutvikling tiltrekker seg utviklerne med de beste prosjektene. Vi håper og tror fortsatt at Drammen er en slik kommune.

Den pågående debatten i forbindelse med ny arealplan viser heldigvis at mange heier på utviklere som bygger for barnefamiliene som Drammen trenger.

For barnefamilier – hvem er egentlig det?

Det er sykepleiere og ingeniører, det er gründere og lærere. Det er kloke hoder og varme hender. Det er folk på torgene til hverdag og fest. Det er livat lek i barnehager, læring for livet i klasserom, fylte forelesninger på USN. Det er ildsjeler i frivilligheten og kulturlivet. Det er morgendagens helter i angrepsrekker og blåserekker. Det er konsertgjengere, teaterelskere, jublende fans. Det er skatteinntekter og næringsvekst. Det er byutvikling og befolkningsvekst. Det er framtiden. Det er nye Drammen!

Kjære ordfører, hørte vi ja takk allikevel?