Torsdag 5. mai var vi innkalt til et møte med beskjed om at kommunalsjefen skulle komme med informasjon. Skummelt allerede der.

Og det var en nedslående beskjed vi fikk. Det er forslag om at Fredholt bo og servicesenter og Gulskogen bo og servicesenter skal legges ned.

Som mine venner vet så jobber jeg på Gulskogen bo og servicesenter 100 prosent som helsefagarbeider, og der har jeg vært i 17 år. Jeg brenner virkelig for jobben min og beboerne der. Dette er selvfølgelig tragisk med Fredholt også, men jeg kan bare snakke for Gulskogen.

Kan dette virkelig være mulig? Vet dere i det hele tatt hva det vil si å være dement?

Det aller viktigste er trygghet. Og beboerne hos oss. Stabile folk, og vi er en gjeng som har jobba sammen i mange år. Og stabilitet er viktig for demente.. Faste, gode rutiner med kjente folk rundt seg. Jeg kunne skrevet side opp og side ned hva vi gjør for beboerne våre, men det hadde blitt ett langt innlegg.

Vi var og stolte over at vi skulle bli ett pilotsykehjem i Drammen kommune for Tellu, et nytt varslingssystem og ett skritt fram i velferdsteknologi. Det har holdt på elektrikere og teknikere der i ukevis og vi var nå klare for opplæring. Vi hadde så trua.. Har alt dette vært til ingen nytte?

Vil legge ned to sykehjem: – Naturlig at folk blir bekymret

Kjære politikere. Dere kan ikke støtte dette forslaget? Det er bare ikke mulig? Håper dere tenker dere godt om. Og husk – kanskje dere selv trenger en sykehjemsplass en dag.

Skriver dette innlegget som et fortvilt rop om at dette kan ikke skje.

Tenk dere om.

LES OGSÅ: