(Eikerbladet)

I perfekt fotballvær og på tørt og grovt kunstgress skulle Mjøndalen prøve seg mot andredivisjonslaget Kjelsås i cupens 2. runde. Mjøndalen var ikke overraskende favoritter, men laget som ligger midt på Post-Nord-tabellen skulle yppe seg mot Eikværingene.

Mjøndalen klarte å styre spillet de første 15 minuttene, men hjemmelaget skulle få den første målsjansen. Et innlegg fra venstresiden skulle finne pannebrasken til Ole Erik Midskogen, men spissen fra Tynset headet ballen like utenfor målet til Thomas Kinn.

Utover i omgangen var det ikke lett å se hvilket av lagene som er på toppen av førstedivisjon. Kampen svingte litt, men hovedstadslaget skulle fortsette å skape halvsjanser. Snaue halvtimen spilt ble nok Kinn litt svett på panna.

Først etter en suser fra Jacob Blixt Flaten, som sisteskansen fikk fingrene på – deretter etter en gjennombruddspasning mot Midtskogen, men etter litt klabb og babb i feltet klarte Kinn å legge seg å ballen. MIF klarte å stabilisere de siste minuttene av omgangen, men det hadde ikke vært ufortjent om de hadde ligget under til pause.

Andre omgang

Det startet likt som den første omgangen – Mjøndalen klarte å kontrollere spillet, men uten de store sjansene. Et forsøk fra Erik Stavås Skistad fra cirka 20 meter sørget for MIFs første skudd på mål.

Uten å nødvendigvis dominere klarte MIF i det minste å kontrollere det som skjedde på taket av Oslo. 65 minutter ut i kampen fikk kaptein Joackim Olsen Solberg teste dødball-foten fra godt hold, men keeper William Da Rocha fikk hentet fram en kvalitetsredning.

Da det gjensto drøye 20 minutter skulle Kjelsås få kveldens største sjanse. Midskogen vant flere dueller mot Markus Nakkim gjennom kampen og denne skulle bli avgjørende. Spissen som er like rask som han er sterk fant rom i bakrommet bak Adrian Alexander Hansen. Nakkim kom inn med en takling som gikk i Midskogen før den traff ballen.

Straffe til Kjelsås – Lars Brotangen var kanskje ikke så iskald, men dundret uansett ballen opp i tverrligger og ned i mål.

Mjøndalen begynte å ty til «mæling», uten at det utgjorde særlig stor forskjell. Likt som resten av kampen slet Mjøndalen å komme til de store sjansene, som sjeldent betyr at det blir noe mål.

Mjøndalen tapte 0-1 og er ute av cupen allerede etter 2. runde.