DRAMMEN: Ved 02.30-tiden 30. januar i år fikk politiet melding om en mulig promillekjøring i Konnerudgata. De rykket ut og påtraff bilen i rundkjøringen nederst i Konnerudgata og signaliserte at den skulle stoppe, men i stedet fortsatte bilen bortover Bjørnstjerne Bjørnsons gate.

En annen politipatrulje skulle stoppe bilen i Bjørnstjerne Bjørnsons gate, men bilen svingte inn åpningen i autovernet ved Sir Price Outlet. Biljakten fortsatte opp mot Austad.

- Bilen hadde så stor fart at den letta over fartshumpene, ifølge politiet.

I Styrmoes vei tok politiet igjen bilen, og kjørte opp på siden. Da svingte sjåføren inn i siden på politibilen. Ingen ble skadet, og det ble bare mindre skade på bilene.

Politiet pågrepet den 31 år gamle sjåføren, og satte ham i politibilen for å ta ham med til blodprøvetaking på legevakta. Sjåføren satte seg da til motverge. Han spyttet flere ganger på politibetjentene og kom med trusler. Blant annet truet han med å drepe dem.

På legevakta fortsatte han med å spytte og true. Også legen ble spyttet etter.

Husker lite

Fredag møtte sjåføren i tingretten i Drammen tiltalt for trusler mot politiet og legen, ruskjøring og uaktsom kjøring.

31-åringen hevdet han var så full at han husket lite fra biljakten. Blodprøven viste at han hadde promille på 1,88.

– Jeg har uklare bilder av det som skjedde. Jeg husker bare noen glimt, forklarte 31-åringen i retten.

Selv om han hevdet å ikke huske noe, innrømmer han at det var han som kjørte.

– Jeg skulle ønske at det var ugjort. Det er ille. Jeg legger meg helt flat, sa 31-åringen. I retten beklaget han oppførselen sin overfor politibetjentene og legen.

– Han er flau og lei seg, sa forsvarer, advokat Anders Green.

Politiet fikk melding om at sjåføren var involvert i en voldsepisode i forkant av ruskjøringen, men den saken er henlagt.

Fengselsstraff

Aktor, politifullmektig Petter Melsom, mener 31-åringen skal dømmes til fengsel i 50 dager, betale en bot på 57.000 kroner og tre år uten førerkort.

Forsvarer Green mener politiets forslag til straff er for streng og mener at fengselsstraffen bør ligge rundt 30–45 dager, boten lavere og at tapstiden skal være på to år og tre-seks måneder.