HOLMESTRAND: Klokken 09.19 kom meldingen om en utforkjøring i Østbygdaveien i Sande. Nødetatene rykket til stedet, men da de kom til stedet var det ingen person i eller ved bilen.

Politiet melder på Twitter at da de ankom ulykkesstedet var ikke fører å se. Han returnerte derimot senere.

– Vi så spor fra bilen at han hadde gått derifra. Han har mest sannsynlig gått hjem for å ringe bergningsbil, forteller Jan Kristian Johnsrud, operasjonsleder ved sør-øst politidistrikt.

Se video her:

Johnsrud forteller at de ikke har noe mistanke om at fører prøvde å stikke av fra ulykkesstedet.

Saken fortsetter under bildet.

– Vi må derimot alltid ta høyde for at det enten kan være at det er glatt, eller at kan være rusmidler involvert ved utforkjøringer, sier Johnsrud.

I dette tilfellet har rusmisbruk blitt utelatt.

– Uheldig

– Han har nok vært uheldig. Man skal derimot alltid være forsiktig og kjøre etter forholdene. Er det glatt, skal man kjøre ekstra forsiktig, sier Johnsrud.

Den aktuelle veien er til vanlig ikke veldig trafikkert, men arbeidet med å berge bilen viste seg å bli svært vanskelig. Ytterligere en bergingsbil ble tilkalt da det i første omgang ikke gikk å få opp bilen som sto plantet i trærne.

Det førte til at ingen passerende trafikk i en lang periode kunne komme forbi ulykkesstedet. Dermed måtte, Vy-bussen som fraktet elever til Sande videregående skole, finne seg i å bli kraftig forsinket.

Bussjåfør Zahid Muraydan forteller at han varslet sentralen om forsinkelsen. Han var glad for at det ikke virket å være personskader i forbindelse med ulykken, men måtte bare vente til veien ble klar.

Saken fortsetter under bildet.

– Og det er glatt på stedet, og jeg synes kommunen burde ha strødd her, sier Muraydan. Han har selv drøye sju års erfaring med å kjøre buss i Østbygdaveien, og var klar på at han hadde kontroll på det utfordrende føret.

– Plikt til å stoppe

Christina Krekling var første bil på stedet da hun kom kjørende den aktuelle veien, og var ikke i tvil om at hun måtte stoppe.

– Dessverre møtte vi en møtende bil som kjørte forbi uten å stoppe, sier Krekling som reagerer på at andre bare kjører forbi en klar trafikkulykke.

– Man har en plikt til å stoppe, sier hun.

Krekling varslet umiddelbart AMK og politiet. I første omgang var det usikkert om det befant seg folk inne i bilen da det ikke var enkelt å se.