MJØNDALEN: Med fire poeng opp til kvalifisering og tre kamper igjen, er det fortsatt mulig å håpe om kvalifiseringsplass for Mjøndalen, dersom øvrige resultater spiller på lag. Søndag står Bryne på motsatt halvdel, som på sin side ønsker å ta et viktig steg vekk fra nedrykksstriden.

Det er god grunn til å ha selvtillit i Mjøndalen-laget etter å ha påført seriemester Brann sitt første tap for sesongen, etter 3–1 på Consto Arena forrige helg. Laget opplever en stigende form med tre seire på de siste fire kampene, og etter en tung periode med mange tap kan det tennes et håp på tampen allikevel.

– Alt er mulig

Kevin Nicol erkjenner at det blir tøft, men at kvalifiseringsplass kan oppnås.

– Vi har selvsagt håpet, men det kommer til å bli vanskelig. Jeg tror vi kan bli nødt til å vinne de tre gjenstående kampene – men alt er mulig om vi fortsetter den gode formen, forteller Nicol til Drammens Tidende på telefon fredag.

Hva ønsker du å se fra guttene på søndag?

– Det er viktig at vi fortsetter det solide defensive arbeidet slik som vi så mot Brann. Vi spilte solid, var kompakte og gjorde det vanskelig å score for dem. Samtidig vet vi at en bortekamp mot Bryne blir tøft, de spiller direkte, er fysiske og tråkker til. Vi må fokusere på hva vi får gjort med ballen i laget, sier skotten.

Historisk sett har Mjøndalen oftest stukket av med alle poengene i møte med Bryne, men de fleste seierne har kommet hjemme. På bortebane har det vært langt jevnere, der Bryne har tatt tre seire, Mjøndalen to, og lagene har spilt uavgjort to ganger siden 2009.

Mjøndalen vant da lagene møttes på Consto arena i våres, da Mjøndalen opplevde en vidunderlig rekke seire. Sesongen har etter hvert gått noe tråere, som blant annet resulterte i Vegard Hansens avskjed som hovedtrener.

Etter Kevin Nicol tok over treneransvaret har formkurven pekt noe oppover – men er det for lite, for sent for å klare å nå kvalifiseringsspill for Eliteserien 2023?