DRAMMEN: Først presenterte Strømsgodset Toppfotball spissen Jonatan Braut Brunes (Lillestrøm, var på utlån til Start i vår), og litt senere onsdag kveld har også den ghanesiske midtbanespilleren Emmanuel Danso signert. 21-åringen skrev under på en 2,5-årskontrakt – ut 2024-sesongen.

– Jeg signerte for Strømsgodset fordi klubben er i toppsjiktet i Norge, og utvikler mange unge spillere som senere går til større klubber. I tillegg har jeg følt meg veldig velkommen her, sier Danso til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: SIFs største salg på sju år: – Må selge dyrt og rekruttere billig

På prøvespill

Emmanuel Danso har vært på prøvespill i Strømsgodset den siste tida, og etter rapportene har han imponert på treningene så langt.

Danso var klubbløs, og går dermed gratis til SIF. I de siste årene har han vært under kontrakt med det franske toppserielaget Lyon, og spilt på B-laget. Men skal ha trent en del med også med A-laget.

Ifølge nettstedet transfermarkt.com så ble 21-åringen løst fra kontrakten 1. juli. Ghaneseren reiste til Lyon som 17-åring.

SIF-trener Håkon Wibe-Lund legger ikke skjul på at han er fornøyd med det han har sett av Danso.

– Emmanuel Danso har gjort et veldig godt inntrykk. Han er en meget god ballspiller som kan bruke begge beina. Danso er også kvikk, og har en bra «romforståelse». Totalt sett ser han veldig spennende ut, sier Wibe-Lund.

Danso var for øvrig på prøvespill i Viking i november i fjor, men ble skadet under oppholdet og fikk da ikke vist seg fram skikkelig.

Ikke klar til Sarpsborg-kampen

– En utrolig spennende spiller - en midtbanespiller med stor gjennombruddskraft i sin spillestil, uttaler Jostein Flo, leder sport og spillerlogistikk i Strømsgodset Toppfotball.

Danso blir ikke formelt spilleklar til eliteseriekampen mot Sarpsborg 08 (H) søndag, men kan rekke neste match som er mot Jerv (H) 21. august.

Det er naturlig at Strømsgodset har jaktet en midtbanespiller siden Kreshnik Krasniqi (21) fikk røket korsbåndet under en U21-landskamp for Kosovo i juni. Krasniqi er ute av spill i rundt ett år.