Onsdag 17. desember blir det avslørt hvordan Morten Viskum ser for seg at den lille rundkjøringen ved Langebru skal utsmykkes kunstnerisk.

Einar Mathiesen er leid inn som koordinator for arbeidet med å pynte opp alle de ti rundkjøringene i Hokksund med kunsterniske installasjoner.

– Kan du gi et lite hint om hva bilistene som kjører gjennom denne rundkjøringen, rett ved Eikersenteret, får oppleve?


– Nei, ingen får vite noe nå. Heller ikke Drammens Tidende. Dere må vente til pressekonferansen, sier en hemmelighetsfull koordinator.

Gis bort til evig tid

De ti rundkjøringene gis bort til bedrifter til evig tid. Mot å få tilgang til en rundkjøring, står bedriften for alt det andre. Fra å hyre inn og betale kunstneren, til hele installasjonen, lyssetting og ikke minst drift. Som f.eks. plenklipping.

Vinn-vinn-situasjon

– Dermed blir det en vinn-vinn-situasjon for både bedriften og Øvre Eiker kommune. Fra dagens gjengrodde rundkjøringer som ikke er noe pene å se på, får vi rundkjøringer som er morsomme for publikum. Dessuten får bedriftene profilert seg, sier Einar Mathiesen.

Ned fra 61 meter

Han forteller at søylen hvor Morten Viskums byste skal plasseres på toppen, er senket fra 61 meter til noen og førti meter.
 

– Viskum syntes ikke 61 meter var for høyt, men hans oppdragsgiver Loe Betong påpekte at det ville bli problemer med å få søylen til å stå støtt. Nå regner ingeniører på akkurat dette.

Mathiesen legger til at ved å lande på noen og førti meter, kan Morten Viskums hode se akkurat i høyde bort til Hoensmarka grustak der Loe Betong henter sanden til sin støping.