Gå til sidens hovedinnhold

Kloden er viktigere enn skolen

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredag 22. mars skal jeg skulke skolen. Jeg synes det er viktig med skole, men det er enda viktigere å markere at vi må gjøre mer for miljøet.

Skolestreiken arrangeres av flere miljøorganisasjoner for å markere at det ikke er vits i å gå på skolen hvis vi ikke har en fremtid på jorda.

LES OGSÅ: Her pantet vi 1,7 millioner bokser og flasker i fjor

Miljøvernorganisasjonene har tatt initiativ nå fordi den nye regjeringens klimaprogram er veldig dårlig, ikke på målene for hvordan de vil at det skal være, men på olje og gass går det i helt feil retning, de skal lete etter olje 83 nye steder!

Kanskje du som leser har hørt om svenske Greta Thunberg som startet oppmerksomheten rundt skolestreik. På grunn av henne har flere begynt å streike hver fredag.

LES OGSÅ: SVs miljøkamp i ny kommune

Det er demonstrasjoner flere steder. Du kan delta i Oslo eller andre storbyer, du kan også prøve å få med deg flere som kan streike her i Drammen, men det gir nok best effekt at mange reiser til Oslo. Det kommer til å være arrangement hele dagen, men det foregår mest klokka 12.00 utenfor Stortinget.

Det er et godt spørsmål om man burde droppe skole for å streike. Det velger du helt selv. Men jeg oppfordrer alle til å bli med for å redde miljøet.

LES OGSÅ: Skolestreik for klimaet: – Klimaendringene ødelegger fremtiden vår

Du kan også melde deg inn i barnas miljøorganisasjon Miljøagentene, vi vil gjerne ha med flere barn og unge som er interessert i å gjøre ting for miljøet.

Kommentarer til denne saken