DRAMMEN: Allerede torsdag kveld kl. 19.00 er et fremskutt oppgjør mot Viking på bortebane på menyen.

Dette er Godsets startellever:

Myhra, Vilsvik, Leifsson, Valsvik, Grøgaard, Hove, Stengel, Jack, Stenevik, Salvesen, Enersen.

Disse er på benken: Sætra, Gunnarsson, Ernest, Krasniqi, Tokstad og Friday.

Tobias Fjeld Gulliksen er altså verken på banen eller benken. Daglig leder i Strømsgodset, Magne Jordan Nilsen, opplyser til Drammens Tidende at midtbaneprofilen er syk.

Johan Hove (21) spiller sin 100. kamp for laget i kveld.

Viking har fått en knallstart på sesongen, og er serieleder i Eliteserien med fem seire på seks kamper. Sist snudde rogalendingene 0–3 til 4-3-seier borte mot gullkandidat Molde.

Så spørs det om Strømsgodset kan tukte tabelleneren på SR-Bank Arena. Det er ventet over 10.000 tilskuere i Jåttåvågen.

– Dette er en stor utfordring utvilsomt. Tabelltopp er én ting, men spillemessig er Viking kanskje også Norges beste lag for tida. Igjen en bra test for oss – å se hvordan vi kan klare å stå imot i Stavanger, og gjøre det vanskelig for dem. En kjempespennende oppgave, sier SIF-trener Håkon Wibe-Lund, som legger til at SIF må være på det aller skarpeste for å få med seg noe her.

SIFs variable vår

Godset har hatt en meget variabel vår, men slo tilbake voldsomt ved å banke Rosenborg 3–0 på Marienlyst søndag. Det pinlige 5-0-tapet for Sandefjord før det ble kraftig revansjert.

SIF har vunnet to og tapt tre på de fem første kampene.

I de siste årene har Strømsgodset vært uhyre nær å vinne over Viking i Stavanger, men det har glippet på slutten. Lars-Jørgen Salvesen og Johan Hove Godset sendte SIF opp i en 2-0-ledelse i siddisbyen i 2020, men vertene scoret to ganger på slutten. Det ble 2–2. Ipalibo Jack ga drammenserne 1-0-ledelse i fjor, og det holdt helt til 90. minutt da Zlatko Tripic utlignet for Viking.

Totalt sett er SIF uten seier på de seks siste seriekampene mot Viking. Siste trepoenger kom på bortebane i 2017 da det ble 1–0 etter seiersmål av Tokmac Nguen.

Tøff kamprekke

Godset er inne i et knalltøft kampprogram for tida. Som nevnt er Viking-oppgjøret fremskutt fra 18. serierunde.

Slik er kamplista ut mai:

12. mai: Viking (B).

16. mai: Kristiansund (B).

19. mai: Hønefoss (B) – 1. runde i NM

22. mai: Vålerenga (H).

25. mai: Bodø/Glimt (B).

28. mai: Viking (H).

Halldor Stenevik, SIFs kantspiller, sa dette om kommende kamprekke etter seieren over RBK.

– Det er vanvittige gøye kamper vi har i vente, og jeg tror vi kan bite godt ifra oss. Klart det er noen tøffe motstandere, men vi er et bra lag vi også.