Se den dramatiske videoen litt lenger ned i artikkelen!

ASKER: I 17-tiden mandag ettermiddag begynte et kjøretøy å brenne 2,5 kilometer inn i tunnelen fra Drøbak-siden. Det skal være snakk om en semitrailer som fraktet stålkonstruksjoner og som ble overtent.

Bak traileren kjørte Knut Foss i en lastebil. Han var på vei hjem til Åros med full last.

– Jeg kjørte nedover i tunnelen og hadde god avstand til kjøretøyet foran meg, slik man skal ha når man kjører lastebil. Etter hvert så jeg at det kom små flammer og at kjøretøyet stoppet helt opp, forteller Foss.

Det tok ikke lang tid før det virkelig tok fyr.

– Det kom store flammer! Det brant og smalt som bare det, forteller 67-åringen til Drammens Tidende.

Panikk og kaos

Panikk og kaos spredde seg like raskt som flammene, og etter at en personbil tok en u-sving, begynte de andre å gjøre det og.

– Dette var før tunnelen hadde stengt, så mange måtte kjørte i feil kjøreretning og blinket med frontlysene for å varsle bilene som var på vei innover, forteller Foss.

For en lastebil er det ikke mulig å snu i tunnelen, og derfor ble mellom 8–10 andre vogntog stående. Foss måtte derfor vurdere om han burde komme seg ut på en annen måte.

– Jeg stakk hånden ut av vinduet og kjente at vinden gikk den andre veien, og at røyken ikke kom mot meg. Det var bra, for jeg så på bilder hvordan den svarte røyken kom ut av den andre siden av tunnelen, forteller Foss og sier at han rett og slett bare brukte sunn fornuft.

Han bestemte seg derfor for å bli sittende, og heller venter på at brannen ble slukket. Nødetatene var raskt på plass, og Foss hadde såpass god avstand til flammene at det føltes noenlunde trygt.

– Nødetatene spurte om det gikk bra med meg, og det sa jeg at det gjorde. Så jeg ble bare sittende, forteller Foss.

LES OGSÅ: Oslofjordtunnelen åpnet igjen etter brann i vogntog

Ventet i to timer

Klokken 18 meldte Øst politidistrikt at brannen var slukket, men det ville ta en god stund før tunnelen kunne åpnes igjen. Evakuering, opprydning og utredning sto nemlig for tur og det var vanskelig å si noe om hvor store skadene inne i tunnelen var.

– Jeg ble sittende der i rundt to timer. Til slutt fikk jeg endelig kjøre ut av tunnelen. Da fikk jeg heldigvis høre at det ingen hadde blitt skadet, sier Foss og forteller at han aldri så hvor det ble av sjåføren.

Ifølge NRK ble lastebilsjåføren evakuert av en annen fører i tunnelen.

Åpnet igjen

Litt etter klokken 4.30 natt til tirsdag kunne endelig Vegtrafikksentralen opplyse om at tunnelen var åpnet igjen. Foss var ikke overrasket over at det tok tid.

– Jeg har sett at kjøretøy tar fyr tidligere, men ikke på den måten. Den var totalt utbrent, sier Foss.

Da Drammens Tidende snakker med Foss mandag formiddag er han ute på veien igjen. Han er med andre ord ikke skremt av veien, men forteller at hendelsen var ekkel.

– Det er klart det er skummelt når sånt skjer, sier 67-åringen.

LES OGSÅ: Gutt (11) til sykehus etter påkjørsel