(MittLillehammer) Turen er 640 kilometer, og gutta betegner seg selv som helt vanlig norsk ungdom. Noe treningsgrunnlag før den lange turen vil de ikke påberope seg å ha.

– Men vi tar det som en tur. Dette ble vår Norgesferie, smiler Haakon.

For kompisene fra Lier har tråkket seg gjennom regntunge dager, pådratt seg blemmer på beina og vonde knær. Etter flere dagers vandring, ble fristelsen for stor da de skimtet Lillehammer i det fjerne.

– Vi bare måtte ha kebab, sier Henrik.

For gutta prioriterer god mat og handler underveis. Her er det ikke snakk om proteinbarer og bananer. Så da ble det kebab. For Henrik elsker kebab.

– Den var for øvrig sinnssykt god, legger Iver og Haakon til. De tror kanskje folk kikket litt rart på dem, der de tok en pause på ferden midt i gågata.

– Vi satte oss på en benk og fikk tørka litt sokker og tær. Det har vært en fuktig tur så langt, sier Henrik.

Skal rekke fadderuka

Kompisene innrømmer at de har spurt seg selv hvorfor de gjør det noen ganger når regnet har høljet ned og de har rota seg bort fra stien.

Men når sola titter fram og turgutta skal starte på vandringen gjennom Gudbrandsdalen, ja da er livet fint igjen. Stoppet på Lillehammer skjer på turens femte dag. Starten gikk fra Tranby kirke, der kompisengjengen er fra.

Målet er å nå Nidarosdomen og studiestart. Eller nærmere bestemt fadderuka.

– Iver og Haakon har allerede studert i Trondheim ett år. For meg er det første året, sier Henrik.

Han starter på studie innen produktutvikling, mens Haakon tar industriell økonomi og Iver studerer energi og miljø.

Tips oss om byens gledesspredere!

Kjenner du noen som gjør litt ekstra for å spre litt glede rundt seg i byen vår? Noen som fortjener litt framsnakking i MittLillehammer. En ildsjel, en arbeidsplass eller en god nabo? Send oss tips til folk vi burde ta en prat med på tips@mittlillehammer.no