(Laagendalsposten)

Alle de tre er dømt for grov voldtekt, til fengsel i henholdsvis fire år og ni måneder, fem år og seks år. Dette samsvarer med forslaget om straff som aktor, Anne Christine Stoltz la ned påstand om.

Rettssaken mot de tre tiltalte gikk 21.–28. mars, og kun to av dem erkjente straffskyld for å ha voldtatt kvinnen.

LES OGSÅ: Jeg gråt og ba om å få slippe

DETTE ER SAKEN

  • Natt til 7. juli i fjor fikk politiet melding om at en kvinne hadde blitt voldtatt av flere menn.
  • Fem ble pågrepet. To ble kort tid etter løslatt, og tre menn ble siktet.
  • I etterkant av hendelsen, oppsto det flere hevnaksjoner. Det ble blant annet knust mange ruter i huset, og saken skapte et stort engasjement.
  • Saken var ferdig etterforsket i september.
  • I følge tiltalen gjelder saken overtredelse av Straffelovens paragraf 291, bokstav b, seksuell omgang med noen som er ute av stand til å motsette seg. I tillegg gjelder paragraf 293, første ledd, fordi voldtekten er begått av flere, noe som gjør saken til en grov overtredelse.
  • Rettssaken har gått i Kongsberg og Eiker tingrett fra 21.-28. mars.

 

Anker

Kvinnen har forklart at hun ble trukket inn i en bolig natt til torsdag 7. juli i fjor og voldtatt. To av mennene erkjente straffskyld, mens den tredje, en 19-år gammel mann, hevder hendelsen var frivillig fra kvinnens side.

Han fikk den strengeste straffen på seks års fengsel.

Mannen kommer til å anke dommen, opplyser hans forsvarer, André Gauslaa Kirkholm til NRK. De to andre har tatt betenkningstid, opplyser forsvarerne Ole-Håkon Ellingsen og Mette-Julie Sundby til NRK.

I dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett anses voldtekten som grov fordi den er begått av flere i fellesskap og fordi kvinnen var ute av stand til å motsette seg handlingen på grunn av beruselse.

LES OGSÅ: "Dette må ingen få vite om"

400.000 i oppreisning

Kongsberg og Eiker tingrett finner det bevist ut over rimelig tvil at de tre var sammen om handlingen og at de «har tilskyndet hverandre i gjerningen».

Retten peker videre på at kvinnen var handlingslammet på grunn av beruselse og redsel og at hun ikke visste hvor mange som kom til å forgripe seg på henne.

Kvinnens bistandsadvokat, Vibeke Gjone Bille la ned påstand om økonomisk oppreisning etter rettens skjønn. Hun pekte blant annet på at kvinnen i tiden etter voldtekten har slitt med både frykt og søvnløshet, og at overgrepet har ført til sosial isolasjon.

Retten kom etter en samlet vurdering til at de tre dømmes til å betale kvinnen til sammen 400.000 kroner i oppreisning.