Terningkast 6: Beste Høyem-konsert ever!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er det bevist - Musikkteateret funker også til store rockekonserter.

DEL

(Laagendalsposten) ANMELDELSE: De 1.250 publikummerne som var på konserten med Sivert Høyem onsdag, fikk akkurat det de kom for. En konsertopplevelse som overgår det meste som man har opplevd før.

Høyems stemme kom virkelig til sin rett på den helt nye scenen. Lyden var også helt perfekt, så vi som var der virkelig kunne lytte til stemmen Høyem etter hvert er så berømt for.

Eller som en av konsertgjengerne sa: Det hørtes ut som han bare vrengte brystkassa åpne da han sang!

En god beskrivelse av konsertopplevelsen, som både statsminister Erna Solberg og kulturminister Linda Helleland Hofstad fikk med seg.

Ulike meninger om lyden

Etter konserten har Laagendalsposten fått tilbakemeldinger fra folk som satt oppe på balkongen, om at lyden var ubehagelig høy der oppe.

- Jeg har aldri opplevd lignende! Det var rett og slett ekstremt høyt, sier en som satt oppe på balkongen under konserten.

- Det er mulig det skjer noe med akustikken når man sitter på balkongen. Det er i så fall noe som bør undersøkes nærmere av dem som arrangerer konserter i MUsikkteateret, fortsetter han.

Les også: Har solgt godt over 9.000 billetter

Laagendalsposten fikk noen ord med statsminister Erna Solberg og kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Konsert med Sivert Høyem under Kongsberg Jazzfestival 2016. Foto: Maria Charlotte Hustad

Konsert med Sivert Høyem under Kongsberg Jazzfestival 2016. Foto: Maria Charlotte Hustad Foto:

 

Gåsehud

Han er aktuell med sitt femte soloalbum, «Lioness», et fabelaktig stykke musikk som treffer godt hos publikum så vel som kritikere. I vinter solgte han ut Oslo Spektrum, Grieghallen i Bergen og en hel mengde andre store konsertlokaler, og nå altså Musikkteateret i Kongsberg. Med ekstrabilletter!

Høyem har vært i Kongsberg mange ganger før, og mange i publikum har nok også vært på flere konserter med ham. De var helt med på notene da Høyem dro spøker fra scenen, innimellom de til tider svært mørke låtene sine.

– Hallo Kongsberg jazzfestival! Det er bra å være tilbake! Og for en gangs skyld er vi innomhus – vi trives egentlig best med det, spøkte han og fikk spontan latter fra publikum.

Les også: Pat i det romantiske hjørnet

 

Jazza rockere

Selv om konserten fikk en litt vel tung og mørk start, så bestemte bandet seg for å bytte litt på låt-lista og spille noen godt kjente låter for å nå fram til dem helt bakerst i lokalet.

– Vi er på en jazzfestival hvor folk improviserer og gjør alt mulig rart, men vi er et rockband og det meste vi kan improvisere er å bytte om på settlista, sa han og fikk igjen publikum til å le.

Det funket også veldig bra, for da de spilte «Into the Sea» kom gåsehuden, og den er ikke borte enda.

Les også: Sauefamilie ville trolig på festival

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken