Norskamerikanske Sophia Laukli, som konkurrerer for Konnerud, var kjappest av alle og brukte 35.16 minutter opp Lysebotn – Det var 13 sekunder bedre enn franske Delphine Claudel på 2.-plass.

Laukli konkurrerer for det amerikanske landslaget, men har ved flere tilfeller konkurrert for Konnerud IL på klubbnivå. 22-åringen er oppvokst i Portland, men har også tilbrakt mye tid på Konnerud da faren hennes er herfra.

Weng beste norske

31 år gamle Weng hadde 50 sekunder opp til vinneren i den 7,5 kilometer lange løypa som ble gått i fri teknikk.

Weng ble smittet av korona i forkant av OL i Beijing og mistet mesterskapet. Etterpå pådro hun seg en hjernerystelse i et fall på isen, og det har plaget henne mer eller mindre siden.

– Det har vært sju tøffe måneder for hodet. I juli har jeg trent veldig bra, og jeg fikk begynt smått i juni. Men det har føltes ut som hodet skal sprenge. Det har vært helt forferdelig grusomt, sier Weng til VG.

Hun sier at hun nesten ikke har vært sosial i det hele tatt i de siste månedene.

– Det har vært tungt å være mye alene. Det har vært én og én på besøk, så det ikke blir mye prating i munnen på hverandre, sier Weng.

Bergane på 5. plass - Kirkeberg Mørk på 18. plass

Franske Flora Dolci var ett sekund bak Weng på 4.-plass. Deretter var det et hopp ned til Margrethe Bergane på 5.-plass. Hun var 1.32 minutter bak vinneren Laukli og ble nest beste norske. Ragnhild Haga var 1.44 minutter bak som nummer seks.

Astrid Øyre Slind var raskeste kvinne i klassen for staking. Hun hadde tiden 37.19. På 2.-plass fulgte Emilie Fleten på 39.58.

I herreklassen var Martin Kirkeberg Mørk beste drammenser. Drammens BK-utøveren ente på 18. plass på tiden 31:46 - nesten tre minutter bak teten. Simen Hægstad Kruger var raskest opp på tiden 28:55.