Koronasmitte på tre skoler

Tre elever på tre forskjellige skoler i Drammen er koronasmittet. 98 elever og 16 lærere settes i karantene.

DEL

DRAMMEN: De tre elevene som er smittet går på Krokstad skole, Aronsløkka skole og Kjøsterud skole.

  • Ved Aronsløkka skole er det én klasse på 2. trinn som er berørt. 19 elever og to lærere settes i karantene.
  • Ved Krokstad skole er det to klasser på 4. trinn som er berørt. 45 elever og ni lærere settes i karantene.
  • Ved Kjøsterud skole er det én klasse på 9. trinn som er berørt. 34 elever og fem lærere settes i karantene.

Hjemmeundervisning

De 98 elevene som nå settes i karantene får undervisning hjemme fram til 25. september, men smitten får også konsekvenser for de øvrige elevene på trinnet fordi lærere blir satt i karantene. Det betyr at alle elevene på 2. trinn på Aronsløkka, 4. trinn på Krokstad og 9. trinn på Kjøsterud får hjemmeundervisning.

- Vi ønsker selvfølgelig å ha elevene på skolene, men med ordinært sykefravær og mange lærere i karantene, er det ikke mulig å opprettholde ordinær undervisning. For å sikre best mulig opplæring for alle elevene, får elevene ved disse trinnene nå hjemmeundervisning. Hvor lang tid det går før de elevene som ikke er i karantene, kan komme tilbake til skolen, er vanskelig å si nå. Men vi jobber for at perioden med hjemmeundervisning for elevene som ikke er karantene, skal bli så kort som mulig, sier kommunalsjef for skole i Drammen, Thomas Larsen Sola.

Foresatte til alle elever blir kontaktet via SMS og epost.

- Foresatte til elevene som blir satt i karantene, blir kontaktet via SMS og e-post med beskjed om at det er oppdaget koronasmitte på trinnet og at deres barn må i karantene. Det samme blir foresatte til elever som ikke skal i karantene, men som må ha hjemmeundervisning de nærmeste dagene, skriver kommunen i en pressemelding.

Også foresatte til resten av elevene på de tre skolene blir kontaktet. De skal gå på skolen som vanlig.

- I tillegg får foresatte til alle de andre elevene på skolen en egen e-post hvor det opplyses om at det er oppdaget smitte på skolen, men at deres barn ikke regnes som nærkontakter og følgelig ikke må i karantene, skriver kommunen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Så ille har det ikke vært siden midten av april: – Vi kan ikke falle tilbake til gamle vaner

- Ikke smittet på skolen

Ingen av de tre smittede elevene har blitt smittet på skolen ifølge Drammen kommune. Ifølge kommunelegen er smitteveien kjent for alle de tre smittede.

- Smittevernrutinene vi har, er gode nok til å håndtere en slik situasjon som vi nå står oppe i. I utgangspunktet er det derfor ikke nødvendig å forsterke tiltakene, utover at vi fortsatt er flinke til å minne hverandre på at vi må følge disse tiltakene nøye gjennom hele skoledagen, skriver de tre rektorene i en pressemelding fra Drammen kommune.

Selv om skolene mener at de har gode smittevernrutiner oppfordrer de foresatte til å følge med på barnas helsetilstand

- Følg ekstra nøye med på eventuelle luftveissymptomer hos deres barn de nærmeste dagene og bestill testing av barna ved mistanke om sykdom, oppfordrer de.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken