Gå til sidens hovedinnhold

Koronasmittet person besøkte Drammensbadet – ber gjester være oppmerksomme på symptomer

Artikkelen er over 1 år gammel

En koronasmittet person besøkte Drammensbadet sist søndag, før det ble klart at vedkommende var smittet av koronaviruset.

DRAMMEN: Den aktuelle personen skal ha besøkt Drammensbadets velværeavdeling, opplyser Drammen kommune i en pressemelding.

Ifølge daglig leder Kristina Vinda ved Drammensbadet var det relativt få gjester innom velværeavdelingen i løpet av søndagen. Det er imidlertid ikke helt klart hvor mange personer som var i velværeavdelingen samtidig med personen som nå har fått påvist koronaviruset.

– Vedkommende skal bare ha vært i velværeavdelingen i 2. etasje og ikke nede i selve bassengområdet. Velværeavdelingen har også egne garderober og dusjer i 2. etasje, så øvrige badegjester skal ikke ha vært utsatt for smittefare, verken i eller rundt bassengene eller i garderobene eller dusjene i 1. etasje, sier Vinda.

Les også

Varsler lokale koronautbrudd i Drammen: – Det kan plutselig komme 10–15 smittetilfeller. Da blir vi røde

Ber folk være oppmerksomme på symptomer

Smittevernoverlege Einar Sagberg ber alle som var innom velværeavdelingen ved Drammensbadet mellom klokken 14.00 og 17.00 søndag 16. august, om å være ekstra oppmerksomme på eventuelle symptomer som kan være tegn på koronasmitte den nærmeste tiden.

– Dersom du var innom velværeavdelingen i det aktuelle tidsrommet sist søndag og får luftveissymptomer eller sår hals, må du la deg teste. Da skal du ringe legevakten på telefon 116 117 og avtale tid for testing, sier Sagberg.

Ingen ansatte ved Drammensbadet anses som nærkontakter av den koronasmittede personen. Derfor er det heller ingen ansatte som må i karantene.

– Drammensbadets strenge smittevernrutiner er fulgt, og velværeavdelingen er vasket før nye besøkende har brukt fasilitetene både mandag og tirsdag. Velværeavdelingen vaskes hver dag, og de som har besøkt avdelingen denne uka, skal derfor ikke ha vært utsatt for noen spesiell smittefare, selv om en koronasmittet person var innom sist søndag, opplyser kommunen.

Kristina Vinda ber alle som i det minste er usikker på om de er syke på en eller annen måte, om ikke å besøke Drammensbadet.

Onsdag 19. august ble det ikke rapportert om nye smittetilfeller i kommunen. Totalt har 215 personer blitt smittet. Det er blitt registrert ni nye smittetilfeller siden søndag 28. juli, etter to måneder uten registrert koronasmitte.

Les også

Utbrudd av resistent bakterie ved Drammen sykehus

Kommentarer til denne saken