Varsler oppsigelser etter korrupsjonsmistankene

Artikkelen er over 2 år gammel

Nok et jordskjelv traff Drammen kommunes byggesakskontor i formiddag. Nok en byggesaksbehandler er siktet for grov korrupsjon.

DEL

DRAMMEN: Dermed vokser den mistenkte skandalen i omfang, og politikere tar nå til orde for å filleriste hele byggesaksavdelingen i Drammen rådhus.

I løpet av under en uke har to av kommunens ansatte blitt siktet for grov korrupsjon, og tilbake sitter en fortvilet kommuneledelse og lurer på hva som traff dem.

I en pressemelding sier kommunen følgende:

«Da kommunen 16. oktober meldte saken til politiet var det to saksbehandlere som var involvert i sakene. Drammen kommune er i dag informert om at den andre av disse to saksbehandlerne nå er pågrepet. Saksbehandleren blir nå suspendert og avskjedssak igangsatt.

Pågripelsen av saksbehandler nummer to ved avdeling for byggesak var ventet. Hensynet til politiets etterforskning har gjort at kommunen ikke har kunnet gi informasjon om dette.

Vedkommende har vært involvert i de samme sakene som tidligere er omtalt og pågripelsen endrer ikke på omfanget av de forhold kommunen har meldt til politiet.

Det er ikke flere ansatte som har vært eller er mistenkte i saken slik kommunen kjenner den.

Følgende oppfølgningstiltak ble varslet mandag:

  1. Ekstern granskning
  2. Risiko og sårbarhetsanalyse
  3. Ulovlighetsoppfølgning
  4. Organisatoriske endringer

Tiltakene var planlagt med vissheten om at kommunen hadde mistanke om at disse to ansatte var involvert i saken. Pågripelsen av nummer to endrer derfor ikke på oppfølgningstiltakene.»

Samtidig har kommunen varslet at de vil svare på spørsmål fra pressen klokken 12.00.

Artikkeltags