Kort-kommentarer fra leserne: «Hvorfor ikke tilrettelegge for camping på Holmennokken?»

DEL

MeningerHer er et knippe korte kommentarer som er sendt inn fra Drammens Tidendes lesere den siste uken.

Ulovlig camping

Stian Ramberg jobber i Veidekke Industri, og drifter rasteplassen på vegne av Statens vegvesen. Det er satt opp et skilt på Herstrøm som det står camping forbudt på. Han irriterer seg over at folk ikke respekterer forbudet. Han kan løse dette problemet veldig enkelt. Nemlig ved å fjerne hele skiltet. Han sier at han selv kjører bobil, og oppfordrer folk til å bruke campingplassene. Veit han ikke at campingplassene stenger kl. 23.00? Vi har i alle år og ser fortsatt førere av personbiler som sitter og sover i bilen på rasteplasser. Det er ikke noe galt i det. De gjør det for at de ikke skal sovne bak rattet i fart og forårsake dødsulykker. Mener Ramberg at hvis du kjører bobil eller campingvogn, så er det ok at du kolliderer. Det går som regel bra med bobilsjåføreren, hvis han ikke treffer en lastebil. Dette skiltet er så dumt, at det er til å le av. Det er lov å tenke med hodet. På skiltet burde det stå: Overnatting (hvile) kun én dag eller natt. Jeg så et lignende skilt nylig da jeg kjørte bobil fra Trøndelag til Solbergelva, og jeg ristet bare på hodet. Slike skilt vil vi ikke ha. Trafikksikkerheten må være det viktigste. Vi har ingen å miste i trafikken. Kjør forsiktig og hvil/sov hvis du blir trøtt.
Trygve Solbakken, bobileier


Camping på Holmennokken

Hvorfor ikke tilrettelegge for bobiler, camping og motorsykkelparkering med sittebenker på Holmenokken? Slike plasser er etterspurte, og Holmenokken er jo ikke mye ibruk allikevel.
Det kunne bygges toaletter/dusjer/drikkevannspåfylling, samt mottak for tømming av bilenes dobøtter med spyle og vaskeutstyr. Et stort, sommerpermanent fellestelt med bord og scene kunne hatt konserter, øl og vinservering, samt enkle spiseretter, en av aktørene langs elvebredden kunne sikkert driftet dette.
10 - 15 små campinghytter kunne også vært satt opp. En gangbro fra vestre ende over til Bragernes strand ville også sørget for bruk av sentrum og handel i butikker og restauranter.
Bård Reil

Ja, nå er det mer enn nok Brakar

Jeg og mange med meg som er så «uheldig å ha Doro-mobiltelefon», må nå til Brakar å kjøpe skrapebillett. Etter covd-19-pandemien ble det kontantløst. En skrapebillett koster nå 39 kroner. Da kan man kjøre hele dagen. Jeg skal ikke kjøre hele dagen, men som regel bruker jeg bussen fra Underlia til sentrum, er i matbutikken, og tar samme buss tilbake etter en halv time. Før covid-19 kostet dette 13 kroner for honnør.
Margaret Gladhus

Svenske tilstander?

Nå har det blitt så mye vold, drap og gjengkriminalitet at det ikke lenger får konsekvenser om du slåss så blodet spruter inne på en buss. Det kan virke som det blir en uvesentlig hverdagshendelse, som på en måte er greit. Politiet meldte for kort tid siden om slagsmål ombord på en buss på Åssiden, i Elias Kremmers vei.

Vitne forteller: «Slåssingen fortsatte deretter midt i bussen. Det kom masse blod. Mange passasjerer skrek for å få de til å slutte». Dette førte til at det ble utrykning av to politibiler, en ambulanse og en legevaktbil. Politiet er ferdig på stedet. Opplysninger patruljen har fått på stedet, tyder på at partene var like gode, og de får anmelde selv i ettertid hvis de ønsker det. De er sett til av helsepersonell, og funnet ok.

Så det blir ikke opprettet noen sak? Det får altså ingen konsekvenser? Ordensforstyrrelser er det tydelig vis ikke noe som heter lenger.
Gunnar Svartdal, Drammen


Flott med motorstøy

Mye negativt er blitt skrevet og nevnt om bil og mc-støy i Drammens gater. Når jeg sitter på Skutebrygga ved torget på en sen ettermiddagen med en rødvin til munnviken, og en snus godt pakket under leppa, er det alltid nostalgisk og fantastisk når det kjører en bil med en stor og buldrende V8-motor forbi, en R-sykkel med akrapovic effektanlegg med megaturtall, eller en Harley Davidson med fritt utløp.

Da sitter jeg ofte og tenker på den gangen jeg selv satt ung og vårkåt på min mc. Tro det eller ei, men minnene kommer faktisk tilbake fra en svunnen tid. Et lite øyeblikk blir jeg faktisk ung i sinnet. Slik fin støy hører med til en by som Drammen. Det gjør meg ingen ting om biler med store motorer eller mc med rå lyder drar turtallet litt forbi Skutebrygga. Men det er klart at på natten er det kjekt at det er litt stille for bråk og støy. Men eller synes jeg dette hører med til en by som Drammen.
Harald Jørgensen, Drammen.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags