(Arbeidets Rett)

Etter totalt 39 kamper og åtte scoringer for Tynset, da både på senior og juniorlag, velger rørosingen Mathias Kosberg Holm (19) å forlate Tynset. Det var tynsetingen.no som omtalte dette først.

– Jeg har vært og prøvespilt ei ukes tid med Mjøndalen, som er et lag på nest øverste nivå. Det har endt med at jeg har fått muligheten til en overgang, og dermed blir det brun trøye på meg i stedet for Tynsets røde, sier Mathias vår avis.

Starten var vanskelig, men så snudde det: – Jeg er utrolig imponert over guttene

Mathias, som også er kaptein på Tynsets 4. divisjonslag, regner med at han drar til Mjøndalen raskt etter at Norway Cup er over for Tynsets juniorlag og hans del.

– Leilighet er allerede i orden, og nå mangler bare den formelle underskriften på en kontrakt, forteller han, og legger til:

- Treningshverdagen vil bli med senior-laget, noe som er den største grunnen til at jeg velger overgang. Men i kamper regner jeg med at det blir med andrelaget, som spiller i 3. divisjon. Så får jeg håpe at jeg utvikler meg så mye at jeg blir god nok for OBOS-ligalaget etter hvert.

Mathias, som spilte sin første kamp for Tynset på juniorlaget høsten 2020, har denne sesongen vært seniorlagets kaptein.

Tirsdag kveld var han med på juniorlagets 4–1 seier over Brumunddal 2 i Norway Cup.

– Det er klart det blir rart å forlate Tynset, og Tynset Fotball. Jeg har hatt noen fantastiske sesonger på Tynset. Jeg har ikke bare hatt det fint i fotballmiljøet, men også ellers. Så ja, det blir spesielt å dra.

– Men, jeg har lyst til å se hvor langt jeg kan nå innen fotballen, og nå får jeg en mulighet til nettopp det, sier Kosberg Holm.