Handikappet mann (84) frastjålet kredittkort og trygghet

UTRYGG I EGET HJEM: Tore Tveiten føler seg utrygg i eget hjem etter at han ble frastjålet kredittkortet sitt. Tyvene har tappet kortet for penger. Datteren Karine fortviler over det frekke tyveriet.

UTRYGG I EGET HJEM: Tore Tveiten føler seg utrygg i eget hjem etter at han ble frastjålet kredittkortet sitt. Tyvene har tappet kortet for penger. Datteren Karine fortviler over det frekke tyveriet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tyver var inne i Tore Tveitens (84) leilighet. Der stjal de kredittkort og pinkode. Men det verste av alt, det er at de stjal tryggheten hans.

DEL

DRAMMEN: Kortet er tappet. 14.000 kroner er borte. Datteren Karine Tveiten har fått full oversikt over hvor kortet er brukt, men ikke av hvem.

Det var ingen tegn til innbrudd i omsorgsleiligheten, ifølge datteren. Fakturaen viser at kortet er brukt av tyvene første gang den 22. desember i fjor. Tyveriet ble oppdaget først da fakturaen kom i midten av januar.

– For meg ser det ut som om de har vært ute og handlet julegaver med pappas MasterCard. Vi har full oversikt over hvor tyvene har vært, vi ser også når de har vært i de forskjellige butikkene, og hvor mye penger de har brukt, men vi vet altså ikke hvem som har brukt det, sier Karine Tveiten.

Saken er meldt til forsikringsselskapet og kortselskapet.

– Dersom kortselskapet ikke dekker dette tyveriet, må pappa dekke det selv, sier Karina.

LES OGSÅ: Fortsatt uten tyv på Tofte

Har blitt fryktelig redd

– Det verste, det er at jeg har blitt så fryktelig redd etter dette. Jeg er så hjelpesløs og har ingenting å forsvare meg med mot noen som vil skade meg, sier Tore.

Han bor i en omsorgsbolig på Konnerud. Han sitter i rullestol og trenger hjelp til de fleste gjøremål. Karina bekrefter at faren har blitt veldig engstelig etter det han har opplevd.

– Og det er ikke rart. Det skal være en selvfølge at man kjenner seg trygg i sitt eget hjem. Det gjør ikke pappa lenger, og det er veldig, veldig trist. Jeg skjønner meg ikke på mennesker som kan gjøre noe sånt mot et hjelpeløst menneske, sier hun.

Hun sier at den eller de som stjal kortet og farens trygghet har satt dem begge i en vanskelig og vond situasjon.

– Jeg bor i Sverige, så det tar tid for meg å komme meg til pappa. Sånn som situasjonen er nå, har ikke pappa lyst til at jeg skal reise fra ham, sier Karina.

LES OGSÅ: Stjal stillas

Anmeldt og henlagt

Tore og Karina er fortvilet og sjokkerte over at politiet har henlagt saken. Saken ble anmeldt til politiet like etter at det ble oppdaget, den 13. januar i år. Dagen etter fikk far og datter beskjed om at saken var henlagt fordi politiet ikke hadde nok informasjon til å finne gjerningspersonen(e).

– Kortet har ikke vært brukt av pappa på flere år. Kredittkortet  lå i en lommebok, pinkoden i en annen. Begge deler, i tillegg til førerkortet, våpenkortet og jaktlisens er borte. Døren ser ikke ut til å være brutt opp, så noen må ha låst seg inn her med nøkkel, sier datteren.

Hun er fortvilet, sint og oppgitt.

Flere personer har tilgang til nøkkel til leiligheten. Blant disse er nære familiemedlemmer, nære venner og hjemmesykepleien. Etter at tyveriet ble oppdaget, er låsen til ytterdøra skiftet ut. I tillegg er alle verdifulle gjenstander fjernet fra leiligheten.

– Det er viktig for oss å understreke at vi ikke mistenker noen. Vi skulle ønske politiet hadde tatt tak i saken og funnet ut hvem som har gjort dette, sier far og datter.

– Jeg trodde virkelig denne typen overgrep mot eldre ble prioritert hos politiet, men slik ser det ikke ut til å være, sier Karina.

Og faren er enig.

– Jeg ble helt paff da jeg fikk henleggelsen i posten, sier Tore.

LES OGSÅ:  Tyv tatt på jorde

Henla saken

Politiadvokat i Søndre Buskerud, Jeanette Sørby Borge, forteller hvorfor saken ble lagt bort:

– Vi har for få opplysninger i saken til å kunne gå videre med den. Vi har kun fått en forenklet anmeldelse, og henleggelsen er begrunnet med manglende opplysninger om gjerningsmannen, sier Sørby Borge.

Videre sier hun at fornærmede ikke har klaget på henleggelsen. Politiet får ikke gjort mer med saken slik den står nå.

– Ut fra de opplysningene vi har fått, vet vi heller ikke hvor den kriminelle handlingen har skjedd, sier politiadvokaten.

LES OGSÅ: Tyveri ble filmet

Artikkeltags