DRAMMEN: I tiden mellom 2009 og 2015 solgte drammenseren «brukte» frimerker på nettstedet QXL.no. Frimerkene hadde vært gjennom postsystemet tidligere, men hadde forblitt ustemplet.

I annonseteksten på rubrikksiden gikk det fram at frimerkene fint kunne brukes til porto.

BAKGRUNN: Mener drammenser svindlet Posten for 1,2 mill.

Mannen solgte frimerkene billigere enn utsalgspris, og gjennom videresalget av frimerkene påførte han Posten Norge AS et tap på minst 800.000 kroner står det i dommen.

LES OGSÅ: Skipsredermilliardær selger luksusleiligheten på Geilo

Klippet ut frimerker uten stempel

Mannen hadde skaffet seg en avtale med et forlag, som gjorde at han fikk alle brukte konvolutter som forlaget fikk inn fra folk som svarte på konkurranser, kryssord og tilsvarende. Mengden brukte konvolutter ble etter hvert enorme. Etter at mannen hadde hentet brevposten gikk han gjennom brevene og klippet ut de frimerkene som ikke hadde blitt stemplet. Disse solgte han så videre.

Gjenbruk av frimerker er etter loven ulovlig.

Mannen erkjente seg ikke skyldig i tingretten.

LES OGSÅ: "Full pakke"-avtale ga 65.000 kr inn på konto

Kun rettet mot gjenbruk

I dommen står det:

"Retten viser til at ordlyden han benyttet i annonsene hvor det heter "kan fint brukes til porto, "egner seg til bruk som porto" mv. Det etterlater ingen tvil om at salgene fra mannen sin side kun var rettet mot gjenbruk."

Videre står det i dommen:

"Sett i lys av hans kunnskap om at gjenbruk var ulovlig, og at han har vært fullt innforstått med at dette var eneste motivasjon for salget og formål for kjøp av frimerkene, er retten heller ikke i tvil om at de øvrige subjektive vilkår for straff er oppfylt ... Retten finner det hevet over enhver rimelige og fornuftige tvil at eneste grunn til at det er et marked for kjøp og salg av ustemplede limløse frimerker er gjenbruk"

To andre var også tiltalt i saken. De var tiltalt for å ha handlet store mengde frimerker av mannen. De ble dømt til henholdsvis 120 dager og 50 dager i fengsel og må betale henholdsvis 130 tusen og 67 tusen i erstatning.

LES OGSÅ: 13 grader og sol