Stjal verdier for nærmere 130.000 kr: – Det er ikke lenger uvanlig

Innbrudd i en brakke tlhørende en entreprenør ved Drammen Havn hvor noe redskap har blitt borte

Innbrudd i en brakke tlhørende en entreprenør ved Drammen Havn hvor noe redskap har blitt borte Foto:

Tyvene brøt seg inn i brakkerigg på Tangen i Drammen. Nå ber politiet folk registrere serienummer på løsøre.

DEL

DRAMMEN: Natt til fredag raidet tyver en brakkerigg på Tangen i Drammen. Der ble det borttatt verdier for over 100.000,- kroner.

– De har stjålet lasere, forskjellig håndverktøy fra kontor og brakker. Det er verdier for mellom 100-130.000,- forteller byggeleder i POB Tom Karlsen.

Bygget som rehabiliteres og gjøres om er de nye lokalene til Håndbryggeriet som flytter fra Brakerøya.

Innbruddet vil ikke påvirke byggingen forteller Karlsen:

– Men dette var kjedelig. Rett og slett. Det er sånn som kan skje og det er ikke lenger uvanlig. En hører stadig om byggeplasser som blir tømt, så en må være mer forsiktig og nøye med å låse inn ting og sikre ting.

Tyvene skal ha tatt seg inn et vindu mellom noen brakkerigger bestående av blant annet et kontor. Der skal de ha skaffet seg tilgang til nøkler og kostbart utstyr.

TOK SEG INN VINDU: Her banet tyvene seg vei før de stjal verdier for over 100.000,- kroner.

TOK SEG INN VINDU: Her banet tyvene seg vei før de stjal verdier for over 100.000,- kroner. Foto:

Vanskelig å gardere seg mot tyverier

I tillegg til rotasjonslasere og verktøy skal de ha blitt stjålet en jernbindemaskin opplyser politiet til Drammens Tidende. Alt av utstyret er lett omsettelig.

Karlsen i POB mener det er vanskelig å sikre utstyret bedre enn hva de har gjort:

– Vi kunne puttet det i lagercontainer, men nøkkelen dit hang jo sammen med de andre nøklene de tok. Det er mange firmaer her som jobber til mange tider på døgnet. Vi er ikke her til enhver tid, men andre må ha tilgang til nøklene.

Hvor tyvgodset befinner seg eller er på vei mener Karlsen kun vil bli spekulasjoner.

– Det kan være noen som tar det men til utlandet eller noen som skal tjene noen penger inn mot helga, sier Karlsen.

Politiet: – Vi er avhengig av serienummer

Politiførstebetjent Rune Fiskum ber bedrifter og enkeltpersoner notere seg serienummer på gjenstander som kan være attraktivt for andre med uærlige hensikter:

– For politiets del er vi nødt til å bevise at tingene vi finner stammer fra straffbare forhold. Da er vi avhengig av serienummer eller lignende. Vi opplever generelt at vi sjelden får serienummer på ting som verktøy, sykler og elektronisk utstyr.

BRAKKERIGG: I denne braggeriggen bestående av blant annet et kontor tok tyvene seg inn. Tyveriet vil ikke påvirke det videre arbeidet.

BRAKKERIGG: I denne braggeriggen bestående av blant annet et kontor tok tyvene seg inn. Tyveriet vil ikke påvirke det videre arbeidet. Foto:

Opplever å måtte tilbakelevere tyvgods til urettmessige eiere

Politiet er helt avhengig av ting som for eksempel serienummer for kunne sette beslag i sammenheng med et straffbart forhold, forteller Fiskum:

– Det kan være at vi finner et sted hvor det er mye verktøy. Finner vi én gjenstand kan vi spore det, finne sakene og se det i sammenheng. Da er det lettere at utstyret kommer tilbake til de rette eierne.

Om så ikke skjer kan politiet bli nødt til å levere utstyret tilbake til noen de tror ikke er rettmessig eier:

– Vi opplever å finne gjenstander vi tror er tyvgods, men som vi ikke kan bevise at er det. I verste fall må vi returnere utstyret til folk som sannsynligvis ikke skulle hatt det, forteller Fiskum.


Artikkeltags