Elin gjenkjente personer etter «Åsted Norge» – nå er de dømt

RINGTE POLITIET: Elin Arnegard oppdaget etterlyste svindlere på Konnerudsenteret i Drammen. Her sammen med Elisabeth Schmidt-Hanssen som jobber på Meny på Konnerudsenteret hvor de ble sett.

RINGTE POLITIET: Elin Arnegard oppdaget etterlyste svindlere på Konnerudsenteret i Drammen. Her sammen med Elisabeth Schmidt-Hanssen som jobber på Meny på Konnerudsenteret hvor de ble sett. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elin Arnegard ringte politiet etter å ha sett de tre rumenerne på Konnerudsenteret i februar. Nå er de dømt i Gjøvik Tingrett.

DEL

DRAMMEN/GJØVIK: 21. februar var Elin Arnegard på Konnerudsenteret for å handle blomster. Der så hun tre personer hun hadde sett på TV 2-programmet «Åsted Norge» kvelden før, og var kjapp til å slå på tråden til politiet.

LES OGSÅ: Barnevognbande avslørt av tom barnevogn

– Tilfeldigheter

Mannen (36), kvinnen (46) og den siste kvinnen (27) fra Romania har ifølge politiet operert i stor skala rundt Raufoss. To av rumenerne, som stjal større pengebeløp fra eldre mennesker i Oppland 20. februar i år, ble i Gjøvik tingrett dømt til fem måneders betinget fengsel, ifølge TV 2.

Den tredje gjerningspersonen ble dømt til fem måneders fengsel hvorav en måned er betinget.

Den ene kvinnen er i tillegg fratatt 750 euro. Ett av ofrene får derfor dekket tapet sitt, opplyser Sør-Øst politidistrikt til TV 2. Ett av ofrene er en eldre mann som ble frastjålet 15.000 kroner han hadde tatt ut på postkontoret i Gjøvik.

– Det er kjempebra at det har gått så fort. Jeg kan vel ikke si noe annet enn det. Det er nok litt tilfeldigheter at jeg plutselig så dem, jeg tror ikke jeg hadde kjent dem igjen om jeg skulle forklart hvordan de så ut. Bildet bare kom på netthinna, sier Arnegard etter å ha blitt overbrakt nyheten om at trioen er dømt.

LES OGSÅ: Eldrebedragere tatt etter Åsted Norge-reportasje

«Kartbanden»

Trioen har blitt døpt «kartbanden» på grunn av framgangsmåten sin. Ved å holde opp et kart og spurt om veibeskrivelser har de distrahert offeret, før de har ranet vedkommende.

«Åsted Norge» offentliggjorde 20. februar overvåkingsbilder av banden, som ble pågrepet på Konnerud rett etter at Arnegard ringte politiet.

– Et skikkelig supervitne, rett og slett. Det var helt avgjørende å få så rask beskjed, sa politiets operasjonsleder Trond Egil Groth til Drammens Tidende i februar.

På TV 2 sine nettsider skriver de følgende om programmet: «I «Åsted Norge» kan du hjelpe politiet med å oppklare uløste kriminalsaker. Flere ganger har tips fra seerne ført til at kriminelle har blitt pågrepet. I det direktesendte programmet får du et unikt innblikk i politiets arbeid, og du får følge jakten på landets mest ettersøkte.»

LES OGSÅ: Pågrep Flaxlodd-bande etter biljakt og flukt i skogen

Artikkeltags