– Hasjkake var ment som spøk

PÅSKELUNSJ: Det var under skolens påskelunsj 25 elever i 2. klasse ved Lier videregående skole, at en elev og tre lærere ble syke etter å ha spist en kake som inneholdt hasj.

PÅSKELUNSJ: Det var under skolens påskelunsj 25 elever i 2. klasse ved Lier videregående skole, at en elev og tre lærere ble syke etter å ha spist en kake som inneholdt hasj. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Elevene som serverte hasjkake under skolens påskelunsj, hadde ikke sett for seg at spøken skulle føre til at en av medelevene skulle bli liggende til observasjon på legevakten i ett døgn.

DEL

LIER: Gutten (19) og jenta (18) puttet hasj i kaken de bakte for å ha med under skolens påskelunsj, for å se hva som skjedde.

– Vi har ikke fått noe godt svar på hvorfor de gjorde det, men det var tenkt som en spøk. De hadde nok ikke vurdert faregrad og konsekvens, sier lensmann i Lier, Arne Lauvålien.

LES OGSÅ: Fikk servert hasjkake på skolens påskelunsj

Ble liggende til observasjon

En av medelevene ble så dårlig etter å ha spist av kaken at han måtte ligge til observasjon på legevakten i ett døgn.

Tre lærere oppsøkte også legevakten samme ettermiddag etter å ha blitt syke.

– De ble nok litt sjokkert over det, sier Lauvålien.

Under påskelunsjen til 25 av elevene i 2. klasse på Lier videregående skole onsdag hadde elevene med seg kaker og pai. To av elevene er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Gutten (19) og jenta (18) hadde hatt hasj i kaken.

– Det er ikke tatt stilling til hvilken straffereaksjon de skal få ennå, sier politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins.

Begge ble løslatt etter å ha avgitt forklaring til politiet torsdag ettermiddag. Politiet anser nå etterforskningen av saken som avsluttet.

– Føles som forgiftning

– Når en ikke har tenkt å ruse seg, vil inntak av cannabis bli oppfattet som en forgiftning. En vil føle ubehag, bli svimmel, få vansker med å tenke klart, bli sløv og føle at en ikke har kontroll, sier Liliana Bachs, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet.

Hun forteller at forskning har vist at cannabis har hatt en uheldig effekt for mennesker med hjerteproblemer. Selv om det der sjeldent, har cannabis blitt assosiert med både hjerteinfarkt og slag.  

Artikkeltags